Amer 94 is het grootste superjacht met Volvo Penta Easy Connect

De Italiaanse botenbouwer Amer Yachts heeft Volvo Penta Easy Connect geïnstalleerd in het 94-voets superjacht D'aria. Daarmee is dit het grootste jacht tot nu toe dat gebruikmaakt van de app. De boot wordt getoond op het Cannes Yachting Festival zodat klanten de technologie kunnen zien. 

Amer 94 is het grootste superjacht met Volvo Penta Easy Connect

Volvo Penta Easy Connect levert gegevens over de motor, de boot en de afgelegde routes aan gebruikers. Ze ontvangen de gegevens rechtstreeks op hun smartphone of tablet en kunnen ze in real-time aan boord of later thuis nogmaals bekijken. Sinds de eerste versie voor iOS in 2018 zijn er verschillende updates geweest, waaronder de introductie voor Android-apparaten en voor D1 en D2 motoren. Zo kan een breder publiek van de voordelen profiteren. Nu wordt de app gebruikt aan boord van een superjacht.

D'aria is het eerste superjacht met Easy Connect. D'aria is de vierde Amer 94 van de reeks en winnaar van het Environment Initiative van de IBI METSTRADE Boat Builders Awards for Business Achievement, dat in Amsterdam in november 2018 werd gehouden. Elk aspect van de boot is weloverwogen en waar mogelijk vervaardigd van duurzaam materiaal. Dankzij het Volvo Penta Inboard Performance System (IPS) ligt ook het brandstofverbruik van het superjacht op een zeer laag niveau. Het is dus geen verrassing dat voor dit vooruitstrevende ontwerp is gekozen voor een van de meest geavanceerde systemen op de markt: Volvo Penta Easy Connect.

 "Easy Connect is een handig hulpmiddel voor het plannen en simuleren van tochten en transporten. Het bewaken van de motoruren en de navigatie verloopt allemaal gemakkelijk vanuit de app op een tablet", aldus Barbara Amerio, eigenaar van Amer Yachts. "Alle bemanningsleden en ook de gasten kunnen eenvoudig en intuïtief meewerken aan het controleren van de gegevens. De gegevens kunnen worden gedeeld met andere gebruikers of sociale netwerken. En bij een technisch probleem kan het grondpersoneel effectiever worden ingezet en zich voorbereiden om het op te lossen. Easy Connect is een uiterst welkome tool ter aanvulling van het geïntegreerde Volvo Penta systeem, dat het leven aan boord van de 94 vergemakkelijkt", zegt Amerio.

De Amer 94 wordt getoond op de Super Yachts Extension, stand SYE041 op de Cannes Boat Show. Klanten worden uitgenodigd aan boord te komen en de voordelen van Easy Connect in actie te zien.

Download afbeelding in hoge resolutie van het Amer 94-jacht >

Download een hoge resolutie afbeelding van Easy Connect>

Jennifer Humphrey

Brand, Communication & Marketing
AB Volvo Penta
Tel: int +46 (0) 31 323 30 55
E-mail: jennifer [dot] humphrey [at] volvo [dot] com

Gerelateerd nieuws