Volvo Penta IPS brengt de luxe van Lexus naar het water

(Inboard Performance System (IPS) van Volvo Penta helpt bij het te water laten van het luxeautomerk Lexus.

Volvo Penta IPS brengt de luxe van Lexus naar het water

Toyota Motor Corporation ontwikkelt in samenwerking met de Italiaanse jachtenontwerper Nuvolari Lenard en de botenbouwer Marquis Yachts haar eerste luxejacht van 65 voet. Deze slanke LY 650 wordt geïntroduceerd als een vlaggenschip onder het merk Lexus.

De fabrikant van luxeauto's had ambities om een unieke ervaring te bieden die de zintuigen prikkelt en de verwachtingen van de eigenaar overtreft, zelfs op het water. Daarom wendden ze zich tot Volvo Penta als een betrouwbare naam in de maritieme sector.

Volledige controle voor de bestuurder
Volvo Penta IPS is een volledig geïntegreerd, maritiem aandrijfsysteem. Dit unieke innovatieve systeem zorgt ervoor dat de LY 650 uitzonderlijk gemakkelijk is te besturen en bedienen. Met een intuïtieve vaarbeleving via eenvoudige joystickbediening was navigeren nog nooit zo makkelijk. De afzonderlijk bestuurbare IPS-aandrijfeenheden worden bediend met de joystick. Ze reageren supersnel en leveren een pilootachtige controle tijdens het manoeuvreren en aanmeren. Hierdoor kunnen eigenaren navigeren op krappe plaatsen, lastige manoeuvres uitvoeren en een uitstekende stabiliteit handhaven onder alle omstandigheden op het water. Bovendien zijn de boordfuncties van roer tot schroef in het systeem geïntegreerd voor een naadloze ervaring van de bestuurder.

Grenzen van innovatie opzoeken
Toen IPS van Volvo Penta in 2005 uitkwam, betekende dit een revolutie in de maritieme technologie. Het systeem is sindsdien continu verder ontwikkeld en is nog steeds een klasse apart. Wat het systeem zo uniek maakt, is het innovatieve ontwerp. De twee naar voren gerichte, tegengesteld draaiende schroeven vormen een integraal deel van de rompstructuur en het ontwerp van het jacht. Daarmee geven ze een ongelooflijke grip op het water. Het precieze, geïntegreerde ontwerp van de boordtechnologie van Volvo Penta maakt de vaarervaring eenvoudig en intuïtief.

“Volvo Penta IPS vormt met recht een aanvulling op het uitzonderlijke vakmanschap van ons jacht”, aldus Kenichi Nishida van Lexus. “Het compacte ontwerp creëert niet alleen meer leefruimte, maar de naadloze integratie van de functies brengt echt het autogevoel naar het water. Het ontwerp levert een ultieme vaarbeleving.”

Uitzonderlijke prestaties en efficiëntie
De snelle acceleratie en de hoge topsnelheden van het Volvo Penta IPS pakket maken de besturing tot een droom. De eersteklas specificatie van de dubbele D13 eenheden, met elk een vermogen van 1.350 pk, draagt bij aan de krachtige prestaties van het jacht. Bovendien levert IPS een ongeëvenaarde brandstofefficiëntie en een grote actieradius, waardoor eigenaren de vrijheid krijgen om op ontdekkingstocht te gaan.

Stil en comfortabel op zee
Trillingen en geluidsniveaus zijn wel 50 procent lager dan bij een traditionele binnenboordinstallatie, vanwege de efficiëntie van de twee tegengesteld draaiende schroeven en de ophanging van de aandrijflijn. Dit zorgt voor het ultieme comfort op zee. Het comfort wordt ook vergroot door de compacte opstelling van de Volvo Penta IPS installatie. Dit maakt een kleinere motorruimte mogelijk waardoor extra leefbare ruimte wordt gecreëerd. In dit geavanceerde ontwerp kunnen drie elegante comfortabele slaapplaatsen worden ondergebracht.

Dankzij het wereldwijde netwerk met Volvo Penta dealers is onderhoud en service eenvoudig, zodat de focus kan liggen op genieten van het allerbelangrijkste: de ervaring op het water. Dit luxejacht wordt onthuld op de Fort Lauderdale International Boat Show van 30 oktober - 3 november.

Download afbeelding met hoge resolutie>

Neem voor meer informatie contact op met:

Jennifer Humphrey
Brand, Communication & Marketing
AB Volvo Penta
Tel: int +46 (0) 31 323 30 55
Email: jennifer [dot] humphrey [at] volvo [dot] com

Gerelateerd nieuws

Volvo Penta Debuts Digital Product Showcase at Virtual Palm Beach International Boat Show

Volvo Penta will feature its latest engines, drive systems and integrated propulsion solutions at the Virtual Palm Beach International Boat Show, which opens Thursday, May 14.

...

Richard Sears lives his dream studying Blue Whales

Richard Sears – President of Mingan Island Cetacean Study (MICS) has been studying Blue Whales off of Canada’s St Lawrence coast for more than 40 years. But how do you go about collecting data on these shy giants?

...

Volvo Penta recieves innovation award for its DPI drive

Volvo Penta has won a prestigious innovation award for its DPI driveline at the Dusseldorf International Boat Show.

...