De boating dream van de familie Osse: Je eigen boot bouwen - waarom niet?

Hoe zou het zijn om je eigen boot van 30 voet helemaal zelf te bouwen? De familie Osse in Barueri bij São Paulo in Brazilië beleeft hun 'boating dream' met zweten en hard werken: ze bouwen zelf hun droomboot, die hen ooit helemaal naar Alaska zal brengen.

Caronlina en Marina lopen op straat

Carolina en Marina helpen in het weekend en soms na school met het bouwen van de boot.

Voor hun 25-jarig huwelijksfeest trakteerden Tony en Cylene Osse zichzelf op een heel speciaal cadeau: een Volvo Penta motor. De machine met 200 pk past perfect in de boot - een sedan cruiser - die ze samen met hun dochters Carolina en Marina bouwen.

Een bootmotor als cadeau klinkt misschien vreemd, maar niet voor een echtpaar voor wie het hele leven samen om boten draait. Tony en Cylene hebben een geschiedenis met boten bouwen, maar dan op een veel kleinere schaal. Nadat ze op een reis in Canada voor het eerst hadden gekanood, besloten ze een eigen kano te bouwen. Mensen om hen heen raakten geïnteresseerd en wilden er een kopen. Zo begonnen Tony en Cylene met het bouwen van kano's en hebben ze een klein familiebedrijf opgericht dat kano's bouwt en verkoopt.

"Als we een kano kunnen bouwen, dan kunnen we ook wel een grotere boot bouwen", was de redenatie van Cylene en Tony. En vele jaren nadat dit idee werd geboren, begonnen ze aan hun enorme botenbouwproject.

"Waarom we voor Volvo Penta kiezen"

Met hun grote Alaska avontuur in aantocht zochten Tony en Cylene een motor waarop ze overal kunnen vertrouwen.

Lees hier verder over de D3-200

"We zijn anderhalf jaar geleden begonnen en we zijn nu voor ongeveer 40 procent klaar. Het project gaat ongeveer 3.000 werkuren duren", zegt Tony die denkt dat ze binnen twee jaar klaar zijn.

De familie Osse is een beetje een buitenbeentje in Barueri en Brazilië. Niet veel mensen in hun buurt hebben een boot en in Brazilië bestaat niet echt een vaargeschiedenis. Waar andere gezinnen op vakantie gaan naar Disneyland, geven Tony en Cylene er de voorkeur aan om hun dochters Carolina en Marina mee te nemen op natuurreizen.

 

De boot bouwen

Een boot bouwen is hard en zwaar werk. "We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we wisten niet dat het soms zo moeilijk zou zijn", zegt Cylene.

We proberen ze verschillende soorten dingen te laten zien, zodat ze later gemakkelijker uitdagingen aankunnen

zegt Cylene

Een boot bouwen is ook niet een gebruikelijke ervaring voor tieners. Tony en Cylene hopen dat het project de meisjes iets meer leert dan alleen het bouwen van boten.

"We willen onze dochters laten zien dat als je ergens voor kiest, je tot veel in staat bent en je het doel kunt bereiken", concludeert Cylene.

 

5 vragen aan de familie Osse
Wie zijn jullie? "Wij zijn Tony, 53, Cylene, 53, Carolina, 14 en Marina, 12."
Waar wonen jullie? "In Barueri, 30 minuten van het centrum van São Paulo in Brazilië."
Wat is jullie beroep? "We zijn allebei bioloog, maar zijn niet als zodanig werkzaam. Wanneer we niet aan de boot bouwen, bouwen we kano's en werken we in de kanowinkel."
Favoriete vaarherinnering: "Twee jaar geleden hebben we een kanotocht gemaakt over de Cristalino-rivier in Brazilië. We hebben een hele week gekampeerd zonder badkamer en douche, dus we moesten baden in de rivier. Het was een geweldige ervaring."
Waarom willen jullie naar Alaska? "We wonen in een warm klimaat, maar we houden van koud weer. Alaska lijkt een geweldige plek en het is een prachtig avontuur."

Meer Boating Dreams

Step by step: How to build your own boat from scratch

Where do you start when building your own 30-foot boat from scratch? One answer could be: with a little bit of craziness, a good foundation and a lot of determination.

...

Boating Dream van Bente Aust: Een afgelegen paradijsje boven de poolcirkel

Zelfs in het kleinste en meest afgelegen plaatsje kunnen mensen grote dromen hebben. In het Noorse Langfjordnes, zo'n 500 km boven de poolcirkel, verwezenlijkt Bente Aust haar droom. Voor verbinding met de rest van de wereld is ze aangewezen op ...

De Boating Dream van Jack en Tammy Faintuch: Een tweede huis op het water

Omdat ze slechts een paar stappen van het water wonen, konden Jack en Tammy Faintuch hun boating dream verwezenlijken. Hun Azimut-jacht is hun tweede huis geworden waar ze veel tijd met hun familie doorbrengen....