De boating dream van de gebroeders Mareco: Een passie die in de familie zit

De Zweedse broers Conny, Jimmy en Billy delen hun passie voor boten en varen, en kozen alle drie voor een loopbaan als scheepsmonteur. Nu hebben ze samen een succesvolle scheepswerf aan de rand van Stockholm.

In de idyllische archipel bij Stockholm liggen tal van prachtige plaatsjes. In Skurusundet bevindt zich de scheepswerf Mareco, gelegen aan het water. Hier werken Conny, Jimmy en Billy Gustafsson. Ze onderhouden boten en staan hun klanten op alle mogelijke manieren bij. Omdat ze erkend zijn door Volvo Penta, behoren ze tot het uitgebreide wereldwijde netwerk van deskundige en vakbekwame servicedealers van Volvo Penta.

 

Een kijkje op de scheepswerf Mareco

Veel klanten komen elk jaar terug bij Mareco om hun boten te laten onderhouden en voor opslag in de winter.

Hun vader richtte het bedrijf begin jaren 80 op en de scheepswerf was jarenlang een speeltuin voor de broers. Hier konden ze dingen bouwen, repareren. Zo groeide hun passie voor alles wat met boten te maken heeft. Een passie die nodig is om goed werk te leveren, daarover zijn de broers het eens.

Dit helpt ons om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zien, omdat we zelf ook wel eens tegen zo'n probleem zijn aangelopen,

zegt Jimmy.

Een van de broers inspecteert een boot

Mareco is onderscheiden als Volvo Penta Dealer van het jaar 2018.

Als broers samen een bedrijf runnen heeft voordelen, maar niet altijd. Iets wat minder positief is, is dat ze elkaar buiten het werk niet veel zien. Maar ze vinden waarschijnlijk dat ze meer tijd met elkaar doorbrengen dan de meeste broers. En wanneer ze in hun vrije tijd wel dingen samen doen, is het vaak aan boord van een boot samen met hun gezinnen.

 

“Ik vind het echt fijn om met mijn broers en mijn vader samen te werken in ons familiebedrijf en ik hoop dat we dat nog vele jaren zullen doen”, zegt Jimmy.

Jimmy, Conny en Billy naast elkaar voor de scheepswerf

Jimmy (43), Conny (44) en Billy (32) sloten zich één voor één aan bij het bedrijf van hun vader. “We vullen elkaar aan, daarom kunnen we het werk zo goed doen”, zegt Billy.

Meer van Boating Dreams

De boating dream van de familie Osse: Je eigen boot bouwen - waarom niet?

Hoe zou het zijn om je eigen boot van 30 voet helemaal zelf te bouwen? De familie Osse in Barueri bij São Paulo in Brazilië beleeft hun 'boating dream' met zweten en hard werken: ze bouwen zelf hun droomboot, die hen ooit helemaal naar Alaska zal ...

Boating Dream van Bente Aust: Een afgelegen paradijsje boven de poolcirkel

Zelfs in het kleinste en meest afgelegen plaatsje kunnen mensen grote dromen hebben. In het Noorse Langfjordnes, zo'n 500 km boven de poolcirkel, verwezenlijkt Bente Aust haar droom. Voor verbinding met de rest van de wereld is ze aangewezen op ...

Volvo Penta dealer

Wilt u uw boating dream waarmaken?

Neem contact op met uw Volvo Penta dealer

Zoek een Volvo Penta dealer