Werelddebuut van de nieuwe D4 en D6 pakketten van Volvo Penta op de Sydney International Boat Show

Voor het eerst onthult Volvo Penta de volgende generatie D4 & D6 aandrijvingspakketten op de Sydney International Boat Show (SIBS) van dit jaar, die plaatsvindt tussen 1 – 5 augustus. 

De Volvo Penta stand op de Sydney International Boat Show.

De Volvo Penta stand op de Sydney International Boat Show.

Sinds de eerste release van de D4 en D6 zijn er meer dan 100.000 eenheden geleverd. Maar nu heeft Volvo Penta haar volgende generatie D4 en D6 aandrijvingspakketten een uitgebreide revisie gegeven. De verbeteringen hebben betrekking op de dingen die belangrijk zijn voor booteigenaren: de eigendomskosten verlagen en de betrouwbaarheid, duurzaamheid en prestaties verbeteren. En is er een betere locatie te bedenken om deze geavanceerde aandrijvingspakketten tentoon te stellen dan de Sydney International Boat Show (SIBS) 2019? Volvo Penta geeft klanten de kans op interactie met de producten en specialisten door een Facebook-livestream te hosten vanaf het evenement, en door aanwezig te zijn op de Volvo Penta stand – die 60% groter is dan vorig jaar. Zie hieronder de wetenswaardigheden:

Motorrevisie
Er zijn allerlei upgrades aan de D4/D6, waaronder een nieuw motormanagementsysteem, nieuw brandstofinspuitsysteem, nieuwe turbocompressor en een nieuwe supercharger. De cilinderkop, zuigers en kleppen zijn vernieuwd om het hoofd te bieden aan de extra prestaties, en daarnaast zijn andere motorcomponenten versterkt als antwoord op het hogere uitgangsvermogen. Bij de wijzigingen gaat het om meer dan een opknapbeurt, aangezien de meeste componenten opnieuw zijn ontworpen.

De D4 en D6 leveren vermogen tussen de 150 en 480 pk. In de topspecificatie heeft de D4 nu een maximaal vermogen van 320 pk, terwijl de D6 480 pk haalt. Deze motoren bieden niet alleen tot 10% meer vermogen over het hele bereik, maar ze kosten ook minder aan onderhoud, met langere onderhoudsintervallen en minder onderhoudsonderdelen.

Ingrijpend dynamische aandrijflijnen
Met de introductie van aspecten als toegang tot filters en olie in de romp, en met hoogwaardig staal versterkt tandwielmateriaal heeft Volvo Penta de focus gelegd op het verbeteren van het onderhoudsgemak, de betrouwbaarheid en de prestaties van de IPS 10-aandrijving. Ook zijn de algemene reinigingsprocedures tijdens het productieproces verbeterd, met als resultaat een langere levensduur en hogere betrouwbaarheid van alle onderdelen. Volvo Penta toont de IPS10, IPS15, IPS20 en IPS30 modellen op de SIBS.

Dit alles is op zich al indrukwekkend genoeg, maar het is met name het Aquamatic hekaandrijvingspakket dat wordt gezien als de belangrijkste verbetering, met de gloednieuwe aandrijving: DPI. De nieuwe hydraulische koppeling die zorgt voor stil en soepel schakelen, slipt bij lage motorsnelheden. Dit resulteert in extra wendbaarheid en meer comfort bij lage bootsnelheden. De hydraulische koppeling maakt het samen met steer-by-wire, wat nu standaard is voor D4/D6-hekaandrijvingspakketten, makkelijker om aan te leggen met de joystick. De DPI-aandrijflijn wordt nu ook geleverd met Dynamic Positioning System. Hiermee worden de koers en positie van een boot automatisch gehandhaafd. Dit is ideaal bij de voorbereidingen voor afmeren. De binnenboordversie is ook beschikbaar voor de transmissies met as en waterjet.

En ten slotte heeft Volvo Penta een upgrade uitgebracht van het EVC-systeem (Electronic Vessel Control, oftewel elektronische vaartuigcontrole), dat nu een verbeterde diagnose en een nog betere vaarbeleving biedt.

"De combinatie van nieuwe technologie binnen de volledige D4/D6 modelreeks betekent dat klanten jaarlijkse besparingen kunnen verwachten op het gebied van brandstof, onderdelen en onderhoud", verklaart Giorgio Paris, President van Volvo Penta Region International, "waardoor de totale eigendomskosten afnemen."

Het beste is nog beter geworden. Veel beter.
"SIBS is de ideale plek om het publiek voor het eerst onze nieuwe D4 en D6 pakketten te laten zien," aldus Paris. "We hebben succesvolle ervaringen met het introduceren van onze nieuwste producten op deze show en kijken ernaar uit deze speciale mijlpaal te delen met bezoekers."

Bezoekers kunnen de nieuwe D4/D6 producten bekijken op de Volvo Penta-stand (M167), die is ondergebracht in de Cockle Bay Marina. Daarnaast wordt de nieuwe D6-IPS600 geïnstalleerd op een Riviera 445 SUV – de enige boot op de show die een van de nieuwe D4/D6-pakketten heeft. En, alsof dat nog niet genoeg is, zijn er nog meer Volvo Penta producten op de show die het bekijken waard zijn, waaronder de Glass Cockpit en Easy Connect-displays, die beide te vinden zijn op de Volvo Penta stand.

Kom langs om het zelf te ervaren op de SIBS of bekijk de Facebook-livestream om te zien hoe het allerbeste nog beter werd.

Volg de onderstaande koppelingen voor meer informatie over de beschikbare pakketten:

1. De nieuwe generatie D4 en D6 scheepsmotoren van Volvo Penta bieden belangrijke verbeteringen
2. Volvo Penta onthult upgrades voor Inboard Performance System (IPS) en een gloednieuwe Aquamatic hekaandrijving (DPI)
3. Volvo Penta introduceert nieuwe generatie Electronic Vessel Control-systeem (elektronische vaartuigcontrole)

 

Download afbeelding in hoge resolutie van de Volvo Penta stand op SIBS >

Download afbeelding in hoge resolutie van Georgio Paris van Volvo Penta met motor >

 

Gerelateerd nieuws