De Boating Dream van Jack en Tammy Faintuch: Een tweede huis op het water

Omdat ze slechts een paar stappen van het water wonen, konden Jack en Tammy Faintuch hun boating dream verwezenlijken. Hun Azimut-jacht is hun tweede huis geworden waar ze veel tijd met hun familie doorbrengen.
Jack en Tammy Faintuch in hun Azimut-jacht

Jack Faintuch heeft zijn hele leven gewerkt als gastro-enteroloog en mensen bijgestaan tijdens hun moeilijkste periodes. Nu hij met pensioen is, brengt hij zoveel mogelijk tijd door met zijn vrouw Tammy, hun vier kinderen en hun echtgenoten.

”We zijn heel blij dat we besmet zijn geraakt door het vaarvirus”, zegt Jack en hij beschrijft de beslissing om een boot te kopen als een ware levensverbetering. ”We hebben de luxe dat de boot in feite in onze achtertuin ligt. Dat maakt het erg makkelijk om er op elk gewenst moment op uit te trekken”, zegt hij.

 

De haven uit varen

De naam van het jacht Reef Luxe verwijst niet alleen naar het idyllische leven op het water, maar ook naar Jacks specialisme in de geneeskunde, de maagaandoening reflux.

Jack en Tammy Faintuch omhelzen elkaar op hun Azimut-boot

In een klein haventje dichtbij het huis, omgeven door palmbomen en met uitzicht op de tuin, ligt het jacht waarmee Jack en Tammy hun geliefde tochten maken. Wanneer ze er zin in hebben, kunnen ze zo de Intracoastal opvaren. Op deze idyllische waterweg waaraan de prachtigste huizen van Florida staan, kunnen ze genieten van een lunch of samen met familie naar de ondergaande zon kijken. ”In feite is de boot ons tweede huis geworden”, zegt Jack.

Doordat ze pas laat in hun leven booteigenaren zijn geworden, was dat soms wel lastig, maar het heeft ook voordelen. Zoals een bepaalde mate van geduld die je wellicht nog niet hebt als je jonger bent, denkt Tammy. Jack is het ermee eens dat de boot een kalmerend effect heeft op hem en zijn vrouw.

“Het is een van de weinige plaatsen waar ik het gevoel heb dat ik me niet hoef te haasten. Het vertoeven op het water is zeer ontspannend”, zegt hij.

Varen met het jacht op de Intracoastal Waterway

Vlakbij het huis van Jack en Tammy Faintuch loopt de Intracoastal Waterway. Dit is een plek waar de familie veel tijd met elkaar doorbrengt op het jacht.

 

Omdat hij een beginneling is, was het IPS-system van Volvo Penta van onschatbare waarde, aldus Jack. Als er weinig ruimte is, kan hij vertrouwen op de geweldige manoeuvreerbaarheid van het systeem.

“Het is zeer gebruiksvriendelijk. En dat vind ik belangrijk omdat ik niet technisch ben. Door het IPS-systeem heb ik leren varen”, zegt hij.

Omdat de familie uitdijt, droomt het echtpaar ervan om nog eens een groter jacht te kopen. Dat moet dan wel zijn uitgerust met het winnende concept van het IPS-systeem.

Voor mijn comfortniveau is dit systeem onvervangbaar, en het is mijn graadmeter voor wat ik verwacht van een boot.

Het commentaar van Jack op de Volvo Penta IPS

Jack Faintuch laat zien hoe wendbaar het Volvo Penta IPS systeem is

Jack over Volvo Penta IPS

Omdat eigenaar Jack Faintuch net begon met varen, was het Volvo Penta IPS systeem van onschatbare waarde voor hem. De manoeuvreerbaarheid en het comfort waren allesbepalend bij het leren varen.

Feiten: Volvo Penta IPS

Duizenden toepassingen met de kenmerkende, naar voren gerichte, tegengesteld draaiende dubbele schroeven en de afzonderlijk bestuurbare aandrijfeenheden zijn al geïnstalleerd in honderden bootmodellen over de hele wereld. Enkele van de vele voordelen in vergelijking met binnenboord installaties:

40% grotere actieradius
20% hogere topsnelheid
30% lager brandstofverbruik
30% minder CO2-emissies
50% lager waargenomen geluid
ALT

De Boating Dream van Jack en Tammy Faintuch

Een tweede huis op het water

Omdat hun jacht in feite in hun achtertuin ligt aan de Intracoastal Waterway in Florida, maken Jack en Tammy Faintuch hun boating dream waar.

Dit zijn dromen over boten

Dit is

Boating dreams

Dromen over boten zijn net zo verschillend als mensen – en dat willen we laten zien. In de filmserie Boating Dreams maken we kennis met verschillende mensen die hun dromen over boten en het leven op zee delen. Houd de volgende afleveringen in de gaten!