De boating dream van de familie Christ: ";Op de boot leven we allemaal in het hier en nu";

Samen aan een nieuwe hobby beginnen betekende meer voor de familie Christ dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen. De boot is een plek geworden waar iedereen zijn dagelijkse beslommeringen even achter zich laat en tijd heeft voor het echte leven, samen.

De familie Christ
Leden van het gezin thuis in Charleston

Een onverwacht avontuur: dat is de boot voor Caroline en Cali, die graag thuiskomen om hun ouders en broer in Charleston te bezoeken.

Toen de familie Christ een boot kocht, een 2018 Regal 28 Express, wisten ze niet hoe ze moesten omgaan met de nieuwe ervaringen en verantwoordelijkheden die het bezit van een boot met zich meebrengt. Wat er gebeurde, was dat hun leven op een positieve manier veranderde. De boot is een plek van samenkomst geworden voor Travis, Coleen en hun kinderen Cali (23), Caroline (20) en Devon (14), in een tijd waarin werk en sociale media steeds meer aandacht opeisen.

"Het is een geweldige manier voor ons allemaal om al die dingen even opzij te zetten en te genieten van de boot en van het samenzijn", zegt Travis.

Op de boot richt iedereen zich op zijn of haar specifieke interesses: van het voorbereiden van de uitrusting die aan boord nodig is, tot het plannen en navigeren, leren aanleggen en sturen onder lastige omstandigheden of het aansluiten van de muziek. Iedereen blijft betrokken, praat over de bezienswaardigheden en leeft in het hier en nu, volgens Travis.

"Zo'n boottripje lijkt in niets op een geforceerd uitstapje dat je plant met het hele gezin om de kinderen even uit de buurt te houden van alle sociale media. Het verloopt gewoon heel natuurlijk en iedereen geniet er echt van", zegt Travis.

Een nieuw leven aan zee

Devon kijkt naar een groot containerschip dat de haven van Charleston verlaat

Charleston heeft een van de grootste havens van de VS voor containerscheepvaart.

Hun bootverhaal begon nadat het gezin was verhuisd naar Charleston in South Carolina, een stad die aan drie zijden wordt omringd door water en waar veel watersportliefhebbers wonen. In die tijd waren de oudste dochters het huis al uit en zagen Travis en Coleen de kans om een nieuw leven op te bouwen aan de oostkust. Tijdens alle verhuisdrukte heeft de boot het leven voor Devon ook gemakkelijker gemaakt, legt Travis uit.

"Verhuizen is op elke leeftijd moeilijk voor een kind en de boot hielp onverwacht die overgang gemakkelijker te maken. De boot zorgde er juist voor dat hij de tijd van zijn leven had."

Devon hielp enthousiast mee bij het uitzoeken van de Regal 28 Express met een Volvo Penta motor van 350 pk. Voorheen wist hij bijna niets van boten en nu doet hij in zijn vrije tijd bijna niets anders dan varen op de boot of praten over varen en vissen. Hij wil alles over boten weten.

"Het was fantastisch voor hem, niet alleen om al die nieuwe vaardigheden te leren, maar ook om samen met zijn nieuwe vrienden te gaan varen", zegt Travis.

Vader en zoon - een goed team op het water

In het havengebied van Charleston is het behoorlijk lastig om te navigeren omdat het verschil tussen de getijden groot is, de stroming sterk is en er veel ondieptes zijn waar je op moet letten. De familie Christ moest veel leren over de omgang met een boot en moest zeer voorzichtig beginnen.

"Met name Devon heeft veel geleerd en kan in veel gevallen veel beter met de boot overweg dan ik. Hij en ik gaan vaak varen en ik denk dat we op de boot een behoorlijk goed team vormen", zegt Travis.

In het weekend gaan ze met het gezin vaak op pad, bijvoorbeeld om te waterskiën, vissen of tuben, of gewoon om te cruisen. Soms varen ze met de boot naar Myrtle Beach, een tocht van vier uur noordwaarts op de Intracoastal of zuidwaarts naar Savannah, en overnachten ze zelfs op de boot. Meestal duurt een tochtje maar een paar uur. Afhankelijk van de tijd van het jaar is dat soms in de late namiddag maar het kan ook vroeg in de ochtend zijn.

"We zijn vaak 's ochtends vroeg om 4 uur in het donker vertrokken en zagen op het water de zon opkomen, dus je kunt de boot bijna altijd gebruiken", zegt Travis.

 

Met de 2018 Regal 28 Express vaart de familie Christ vaak op de Ashley River in Charleston.

Volvo Penta stond hoog op de verlanglijst van het gezin

De ouders van Travis hadden een boot met een Volvo Penta motor waarmee ze in zijn jeugd in de jaren 80 en 90 tochten maakten op de woestijnmeren van Arizona. Hij beschrijft dat als een totaal andere vaarbeleving. De woestijnmeren zijn nu verruild voor zout water met hoog opspringende dolfijnen. De voorkeur van Travis ging echter nog steeds uit naar Volvo Penta toen hij op zoek ging naar een boot die aan de verwachtingen van het gezin zou voldoen.

"Een Volvo Penta motor stond hoog op mijn lijstje. We varen vaak 50 tot 100 mijl uit de kust en natuurlijk willen we het gevoel hebben dat het mechanisch goed zit en dat we op onze motor kunnen vertrouwen. Uiteindelijk draait alles om betrouwbaarheid. De Volvo Penta heeft een geweldige reputatie en wordt al tientallen jaren gebruikt in de scheepvaartindustrie en uit persoonlijke ervaring weet ik dat ik kan vertrouwen op een Volvo Penta motor", zegt Travis.

Hij verheugt zich op nog veel meer boottochten samen met zijn gezin en wil graag meer te weten komen over de geschiedenis van Charleston die teruggaat tot de tijd van de oorspronkelijke kolonisten in Amerika. De boot heeft ervoor gezorgd dat die droom in vervulling is gegaan.

"Ik denk dat iedereen die een boot koopt, een soort boating dream heeft. Voor ons heeft de boot meer balans gebracht in onze relaties en in ons leven in het algemeen, en dat is geweldig", zegt Travis.

De Volvo Penta motor die de familie Christ gebruikt

De motor waarop de familie Christ vertrouwt

Betrouwbaarheid was het sleutelwoord toen de familie Christ koos voor een boot met een Volvo Penta motor.

Volvo Penta V8-350-C/DPS

Gerelateerd nieuws