Boating Dream van Ines Chiu Gonzales: Zeiltocht rond de wereld: wens van 13-jarige

Veel mensen dromen ervan. Bijzonder aan Ines Chiu Gonzalez is dat zij al op haar 13e weet dat ze een zeiltocht rond de wereld wil maken.
1860x1050-Ines-ArticleHero

De stop-over van de Volvo Ocean Race in Hong Kong was een unieke gelegenheid voor Ines. Ze kreeg een speciale uitnodiging van Team Mapfre tijdens de Pro-Am. Omdat ze zowel Chinees als Spaans bloed heeft, was dit een uitstekende match. Maar het was niet puur geluk dat ze deze kans kreeg. Ruim voor de stop-over schreef ze al naar de organisatie:

Ik heb een enorme passie voor de oceaan. Ik breng zoveel mogelijk tijd door met zeilen in het prachtige diepblauwe water. De zee voelt als mijn tweede thuis. Het begon als tijdverdrijf op een zomerse namiddag in Spanje. Kort daarop werd ik lid van zeilschool in Hong Kong en nu ben ik lid van het Sharks-team van de Royal Hong Kong Yacht club. De begeleiding is super en ik word elke week een betere zeiler.”

 

Schipper Xabi Fernández en zijn team Mapfre zorgden goed voor hun speciale gast die zelfs de uitrusting van de bemanning mocht testen op een korte tocht.

- Een grote droom van mij is werkelijkheid geworden, zegt Ines met stralende ogen.

Ze kreeg ook de kans om te praten over haar tweede passie als het om de oceaan gaat. Ze wil zich inzetten om de oceaan te redden.

- Ik help nu samen met mijn school om het strand schoon te maken, maar ik wil echt meer doen, vertelt Ines.

De sprankelende Ines was meteen favoriet bij het team. Maar ze moeten niet verbaasd zijn als ze over een paar jaar terugkomt als hun teamgenoot of concurrent.

 

David Higgins

Boating Dream van Ines Chiu Gonzales

Zeilen rond de wereld

De 13 jaar oude Ines Chiu Gonzales noemt de zee haar tweede thuis en brengt veel tijd zeilend door. Nu wil ze rond de wereld zeilen.

Dit zijn dromen over boten

Dit is

Boating dreams

Dromen over boten zijn net zo verschillend als mensen – en dat willen we laten zien. In de filmserie Boating Dreams maken we kennis met verschillende mensen die hun dromen over boten en het leven op zee delen. Houd de volgende afleveringen in de gaten!