Alle gegevens van uw boot in uw hand

Easy Connect is een nieuw product van Volvo Penta waarmee booteigenaren via hun mobiele apparaat verbinding kunnen maken met hun boot. Dit levert een betere ervaring op, aan boord en thuis.
Volvo Penta Easy Connect

De Volvo Penta Easy Connect app is gekoppeld aan een Bluetooth® apparaat aan boord.

Booteigenaren kunnen er nu op uittrekken met alle informatie die ze nodig hebben in de palm van hun hand. De nieuwe Volvo Penta Easy Connect app geeft toegang tot gegevens over de motor, de boot en de route, rechtstreeks op een smartphone of tablet. De gratis te downloaden app is gekoppeld aan een Bluetooth®-interface die in de boot is geïnstalleerd en gegevens overdraagt. Zo is er direct toegang terwijl u aan boord bent en ook later wanneer u weer aan land bent. De routehistorie wordt automatisch opgeslagen in de app, wat een perfect hulpmiddel vormt bij het plannen van volgende trips.

“Mobiele apps zijn tegenwoordig een integraal onderdeel van het leven van alledag. Booteigenaren willen dit type interactieve connectiviteit ook wanneer ze op het water zijn of thuis”, zegt Anders Thorin, manager productplanning voor elektronica bij Volvo Penta.

“Onze nieuwe Easy Connect app is een geweldig hulpmiddel omdat booteigenaren zo eenvoudig alle motor- en bootgegevens kunnen zien door gewoon te swipen met hun vingers.”

Maak kennis met uw nieuwe bemanningslid
De Easy Connect app heeft een eenvoudige en intuïtieve dashboardindeling die aan de eisen van elke klant kunnen worden aangepast. De ‘Captain’-weergave is voor gebruik aan boord en in de ‘Home’ -weergave kunt u opgeslagen informatie bekijken wanneer er geen verbinding is met de boot.

Captain-weergave: hier ziet u gegevens over route, toerental, olietemperatuur, niveau van de brandstoftank, accustatus, motoruren, druk en alarmstatus.

Home-weergave: belangrijke informatie wordt altijd opgeslagen in de app, zoals de resterende brandstof, motoruren en de laatste tocht. De app houdt ook een lijst bij met alle vorige trips, zodat booteigenaren hun favoriete trips nog eens kunnen kiezen. In de kaartfunctie zien eigenaren de positie van de boot bij de laatste keer dat er verbinding was.

Deel uw ervaringen
Booteigenaren kunnen de kaartfunctie van de app ook gebruiken om hun trips te delen via sociale media, zodat vrienden en familie hun favoriete locaties en spannende reizen kunnen meebeleven.

“Andere mensen vertellen vrienden en familie over hun favoriete vakanties en belevenissen, maar nu kunnen ook de details worden gedeeld van de beste tochten op zee”, zegt Marcus Pettersson, projectmanager bij Volvo Penta. “Het voegt een extra niveau met vaarplezier en interactie toe.”

De opgeslagen gegevens in de app helpen booteigenaren om hun ervaringen opnieuw te beleven. Elke tocht bevat details, zoals een kaart van de route, de afstand, de vaartijd van begin tot einde en de datum.

“Deze functie is ideaal wanneer booteigenaren hun volgende trip plannen”, zegt Pettersson. “In de app is het eenvoudig om uw favoriete plaatsen terug te zien en de routes te bekijken die u eerder heeft gevolgd.”

Easy Connect met uw dealer
Easy Connect maakt ook service en ondersteuning eenvoudiger. Als zich een storingscode voordoet, geeft de app toegang tot de complete Volvo Penta installatie in de boot. Klanten kunnen ook het e-mailadres van hun lokale dealer in de app opslaan, zodat ze eenvoudig informatie of foutcodes kunnen verzenden. Een nuttige functie bij het boeken van service of controle. Met deze verbeterde communicatie kan de dealer zich efficiënt voorbereiden op ondersteuning en onderhoud.

“Als booteigenaren hulp nodig hebben bij het oplossen van problemen, kunnen ze vanuit de app informatie verzenden naar Volvo Penta dealers, zodat het probleem snel en vlot wordt opgelost. Het is net een extra bemanningslid aan boord”, zegt Pettersson.

Gegevensupgrade voor oudere boten
Easy Connect is compatibel met alle diesel- en benzinemotoren met EVC in enkelvoudige en dubbele installaties. De app is ook compatibel met benzinemotoren zonder EVC met enkelvoudige installaties vanaf modeljaar 2006 en later.

“We wilden niet alleen een prachtige interface creëren voor nieuwere boten, het moest ook een mogelijkheid zijn om oudere boten op een betaalbare manier te moderniseren en gebruikers de beschikking te geven over alle voordelen die een digitaal platform biedt”, voegt Pettersson toe. “Easy Connect is beschikbaar voor veel motoren uit de Volvo Penta reeks vanaf 2003, wat een groot voordeel is voor veel klanten. Ze hebben de mogelijkheid om hun mobiele apparaat om te vormen tot een draagbaar dashboard, zodat vrienden en familie ook de trip kunnen volgen.”

NMEA 2000-functionaliteit
De Easy Connect-interface bevat de NMEA 2000-functionaliteit, zodat verbinding kan worden gemaakt met een bestaand NMEA-communicatienetwerk aan boord. Zo kunnen aanvullende gegevens als snelheid en dieptesensoren worden bekeken. Bovendien kan de Easy Connect Interface worden gebruikt om motorgegevens te converteren voor met NMEA 2000 compatibele kaartplotters en multifunctionele displays aan boord.

Verbinding maken
Verbinding maken is eenvoudig. Eerst moet u de Easy Connect Interface in de boot installeren. U kunt de interface aanschaffen via een lokale Volvo Penta dealer. Klanten kunnen de interface zelf installeren of hulp vragen van een Volvo Penta dealer. Vervolgens kan de Easy Connect app gratis worden gedownload.

Boten met verbinding hebben de toekomst
Volvo Penta blijft zoeken naar manieren om varen gemakkelijker te maken voor klanten. De filosofie van het bedrijf is om technologie te ontwikkelen die producten en services met elkaar verbindt voor een naadloos geïntegreerd aanbod van stuur tot schroef, en Easy Connect is het nieuwste voorbeeld van deze toekomstgerichte aanpak.

“Door onze besprekingen met dealers en klanten weten we dat booteigenaren blij zijn met de handige en functionele opties die worden geboden door de draadloze technologie. Daarmee kunnen ze doorlopend van hun boot genieten waar ze ook maar zijn: aan boord, in de haven, thuis, bij de dealer of wanneer ze de boot uitlenen aan een vriend”, aldus Johan Carlsson, Chief Technology Officer bij Volvo Penta.

“Het is onze ambitie om het middelpunt te zijn van een slimme, verbonden boot. Easy Connect is de volgende stap voor ons in die richting. En we blijven deze verbonden technologie verder ontwikkelen.”

De Easy Connect-app is nu beschikbaar voor smartphones en tablets met iOS 10 of hoger en wordt voor Android-apparaten in de loop van 2018 geïntroduceerd. Meer informatie op volvopenta.com/easyconnect.

Bekijk de video over Easy Connect

Download afbeelding in hoge resolutie van Volvo Penta Easy Connect - startscherm smartphone wifi >

Download afbeelding in hoge resolutie van Volvo Penta Easy Connect - captain-weergave - dashboard & menu >

Download afbeelding in hoge resolutie van Volvo Penta Easy Connect - tripcomputer >

Download afbeelding in hoge resolutie van Volvo Penta Easy Connect - bootstatus >

Download afbeelding in hoge resolutie van Volvo Penta Easy Connect - startscherm tablet wifi >

Download afbeelding in hoge resolutie van Volvo Penta Easy Connect - tripcomputer >

Contact

Global

Jennifer Humphrey
Corporate Communication, AB Volvo Penta
Email: jennifer.humphrey@volvo.com

Americas

Christine Carlson
Volvo Penta of the Americas
Email: christine.carlson@volvo.com