Cruisen over de Stille Oceaan op zoek naar droomlocaties

De Australische ondernemer Jason Squire gaat graag wat verder dan een gewone zeiltocht. Hij heeft 17.000 zeemijlen afgelegd met de gecombineerde hulp van zijn Riviera 6000 Sport Yacht en Volvo Penta IPS. Hij vertelt over zijn favoriete reizen en het verlangen naar de volgende spannende ontdekkingstochten in de nieuwste aflevering van de Volvo Penta Boating Dreams.

Jason Squire en zijn partner Caitlin Harvey hebben een passie voor reizen en relaxen op het water. Samen hebben ze de meest exotische en prachtige plaatsen van de Stille Oceaan verkend. De Australische Gold Coast, Tasmanië, Fiji, Vanuatu en Papoea-Nieuw-Guinea waren tot dusver hun favoriete bestemmingen.

“Ik leg graag grote afstanden af om verre plaatsen te ontdekken”, vertelt Squire. “Al vanaf mijn kindertijd in Australië waar je wordt omgeven door exotische plaatsen en bestemmingen, ben ik geïnteresseerd in andere culturen en wil ik graag nieuwe kusten en landschappen zien. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat om de volgende hoek ligt of in de volgende baai. De oceaan houdt je hersenen bezig, zorgt dat je in het heden leeft.”

Na een leven van hard werken met zeven dagen per week in zijn online bloemenhandel in Adelaide, realiseerde hij zich dat hij een stap terug moet doen en meer moet ontspannen. In hun Riviera 6000 Sport Yacht The Silver Fox hebben Squire en Harvey prachtige reizen gemaakt en circa 1.300 motoruren gemaakt. Ze hebben genoten van het ontdekken van fascinerende locaties, ontmoetingen met geweldige mensen en het verkennen van het leven onder water met scubaduiken.

 

Ongelooflijke prestaties maken verrassende reizen mogelijk

De Silver Fox is uitgerust met een dubbele installatie met Volvo Penta D11-IPS950. Dit zorgt voor optimale prestaties, superieure wendbaarheid en een uitstekende brandstofefficiëntie.

“Het beste van het Volvo Penta IPS-systeem is het echt geweldige brandstofverbruik waarmee je 40 procent verder kunt varen dan met een standaardaandrijving”, zegt Squire. “Dat is geweldig als je langere afstanden wilt afleggen. Als je bestemming 800 zeemijlen verderop ligt, heb je alle efficiëntie nodig.” Hij voegt toe: “Bij het varen rond riffen zorgen de aandrijfeenheden voor een geweldige wendbaarheid. Je kunt naar opzij, naar voren en naar achteren gaan en op de plek draaien terwijl je volledige controle houdt.”

Het jacht is ook uitgerust met een aantal voorzieningen van Volvo Penta die zorgeloos varen mogelijk maken. Zoals Glass Cockpit, een interface voor het controleren en regelen van alle operatorinformatie op één plek, Dynamic Positioning System en de joystick.

“Wat ik het mooiste vind aan Glass Cockpit is de fraaie stroomlijning”, zegt Squire. “Alles is geïntegreerd, alle motor- en brandstofgegevens, samen met navigatie en sonar. Ook de camera's en het nachtzichtsysteem zijn ermee verbonden, zodat ik gemakkelijk van het ene scherm naar het andere kan schakelen. Het is geweldig om alle bedieningen op één plek te hebben zodat je niet naar verschillende meters hoeft te kijken maar alleen maar op het scherm hoeft te klikken.

“Het Dynamic Positioning System is echt fijn. Bij het zoeken naar goede duiklocaties kun je tussen riffen terechtkomen. Je wilt dan graag vanaf de buitenkant bekijken waar de verschillende toegangspunten zijn. Het werkt als een soort handrem. Met een druk op de knop houd je de positie vast en blijft de boot op de gewenste plek.”

Squire is echt onder de indruk van de vaar- en aanmeermogelijkheden van de joystick: “Deze zorgt voor de ultieme manoeuvreerbaarheid waarmee je de boot ook kunt sturen als er weinig ruimte is. Al deze voorzieningen worden bediend met de joystick. Het is gewoon ongelooflijk.”

Meer informatie over de serie Volvo Penta Boating Dreams >

Download afbeelding met hoge resolutie>