Boating Dream van Jason Squire: De Stille Oceaan ontdekken

Jason Squire maakt zijn droom werkelijkheid met buitengewone ontdekkingstochten over de Stille Oceaan.
Jason Squire

Jason is een succesvol ondernemer en eigenaar van een online bloemenhandel in Adelaide, Australië. Na jaren van hard werken is hij op zoek naar rust en ontspanning. Jason heeft dat gevonden op het water. Eerst door zeilen en scubaduiken, daarna met The Silver Fox, een Riviera 6000 Sport Yacht.

– Ik leg graag grote afstanden af om nieuwe plaatsen te ontdekken. Al vanaf mijn kindertijd in Australië waar je wordt omgeven door exotische plaatsen en bestemmingen, ben ik geïnteresseerd in andere culturen en landen. Nieuwe kustlijnen en landschappen liggen vlak om de hoek, zegt Jason.

Jason onder water met camera

Jason maakt zijn reizen samen met zijn partner Caitlin Harvey en soms met vrienden en bemanning. In de drie jaar dat The Silver Fox in zijn bezit is, heeft hij meer dan 17.000 zeemijlen afgelegd en circa 1300 motoruren geregistreerd. Op deze reizen hebben ze grote afstanden afgelegd, rondom Tasmanië in het zuiden, langs Papoea-Nieuw-Guinea in het noorden en Fiji in het oosten.

–  Een leven waarin je constant verbonden bent met internet, is tegenwoordig heel gemakkelijk. Maar als je voor het eerst een baai invaart, voet aan wal zet, mensen ontmoet en een nieuw gebied ontdekt, neem je alles om je heen pas echt in je op, legt Jason uit.

Het was liefde op het eerste gezicht toen hij The Silver Fox voor het eerst in het echt zag. Dit was het perfecte robuuste motorjacht, sterk en zeewaardig en geschikt voor nagenoeg elke weersomstandigheid. Tegelijk beschikt het Riviera-jacht over een uitgebreid scala geavanceerde technologie zoals Volvo Penta IPS-950 aandrijfeenheden, Joystick, Glass Cockpit en Dynamic Positioning System.

Het beste van het Volvo Penta IPS-systeem is wel het lage brandstofverbruik. Je kunt in principe wel 40% meer afleggen dan met een standaard schroefassysteem. Dat is geweldig als je langere afstanden wilt afleggen en een optimaal brandstofverbruik essentieel is. We hebben trips gemaakt van rond de 800 zeemijl en dat is onmogelijk met een standaardboot, tenzij die beschikt over enorme brandstoftanks, aldus Jason.

 

Jason is ook erg tevreden over de capaciteiten van de boot.

– In de buurt van riffen was de wendbaarheid van de boot zeer verrassend. Opzij, naar voren en naar achteren of op de plek draaien: het is allemaal mogelijk met complete controle over de boot.

Hij benadrukt dat comfort en voorzieningen vereisten zijn voor dit soort reizen, maar dat zulke lange reizen vooral vragen om planning en kennis.

– We moeten zelfvoorzienend zijn, er zijn geen monteurs op zee. Je moet dus een goede algemene kennis hebben over de werking van de boot. Als er iets kapot gaat, is er een grote kans dat je het zelf moet repareren. Ik heb alles gelezen wat ik kon vinden en ik heb gesproken met mensen die vergelijkbare reizen hebben gemaakt om van hun ervaringen te leren.

Nieuwe wereldreizen plannen

Elke reis wordt nauwkeurig gepland. De planning voor de reis over de Stille Oceaan nam 12 maanden in beslag. Jason berekende zo nauwkeurig mogelijke hoeveel brandstof er nodig zou zijn, maakte de uitrusting perfect in orde en zorgde voor voldoende levensmiddelen, gereedschap en reserveonderdelen voor elke mogelijke situatie.  

– Ik heb de veiligheidsapparatuur getest om zeker te weten dat het gemakkelijk te gebruiken zou zijn, mocht er wat gebeuren.

Jason is net terug van zijn derde grote avontuur, de reis over de Stille Oceaan, maar hij droomt al van nieuwe routes. De zeeën rondom Australië en verder weg worden constant overwogen en het plan is dat de Silver Fox binnenkort op reis gaat naar de Middellandse Zee.

– We verschepen haar naar Europa en ik ga het perfecte plan bedenken om die prachtige zee te ontdekken, zegt Jason.

Alle wateren liggen binnen het bereik van de Silver Fox en de man voor wie lange cruises een nieuwe dimensie zijn.

De drie grote reizen van Jason

Gold Coast – Great Barrier Reef – Osprey Reef – Papoea-Nieuw-Guinea – Adelaide
Wanneer: oktober 2015 - januari 2016
Duur: 3 maanden
Zeemijlen: 4.935 nm

Adelaide – rondom Tasmanië – Gold Coast
Wanneer: februari 2017 tot april 2017
Duur: 2,5 maand
Zeemijlen: 2.819 nm

Gold Coast- Nieuw-Caledonië – Vanuatu – Fiji – Gold Coast– Adelaide
Wanneer: juni 2017 tot april 2018
Duur: 9,5 maand
Zeemijlen: 7.458 nm

 

Meer informatie over de producten waarop Jason vertrouwt

Jason in de cockpit

Jason over Volvo Penta IPS

Dankzij het lage brandstofverbruik van Volvo Penta IPS kunnen jachteigenaren zoals Jason Squire 40% langer varen dan met een traditionele schroefasinstallatie. Lees hoe Jason vertrouwt op IPS om de afstand af te leggen.

Volvo Penta IPS voor jachten
Dynamic Positioning System

Jason over Dynamic Positioning System

Dynamic Positioning System houdt de boot automatisch op een vaste positie en veilig binnen een beperkt gebied, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Hoor hoe jachteigenaar Jason Squire gebruikmaakt van DPS bij het voorbereiden van zijn favoriete excursies onder water.

Dynamic Positioning System
Jason over de joystick

Jason over de joystick

Varen en afmeren is eenvoudiger dan ooit met de Volvo Penta joysticktechnologie. Voor jachteigenaar Jason Squire is joysticknavigatie de ultieme oplossing voor tochten over de Stille Oceaan.

Bedieningselementen en joysticks
Glass Cockpit systeem

Jason over Glass Cockpit System

Met behulp van het Volvo Penta Glass Cockpit System kon jachteigenaar Jason Squire navigeren naar afgelegen baaien en verre eilanden. Het systeem levert navigatie- en motorgegevens in een gebruiksvriendelijke en aanpasbare interface.

Glass Cockpit systeem
Info: Riviera 6000 Sport Yacht
Totale lengte (incl. zwemplatform en boegroller) 19,30 m 63' 4"
Breedte (incl. dolboord) 5,38 m 17' 8"
Maximale diepgang (incl. schroeven) 1,44 m 4' 9"
Droog gewicht (bij benadering, afhankelijk van motoren en opties) 27.800 kg 61.300 lbs
Brandstofcapaciteit 3.300 l 872 US gal
Watercapaciteit 800 l 211 US gal
Slaapcapaciteit 8-10 personen
Hutten 4  
Badkamers 3  
Totaal cockpitgebied 10,60 m2 114,1 ft2
Brugruimte 4,24 m 13' 11"
Standaardmotor - Volvo Penta D11 - IPS950 x 2 533 kW 725 pk elk
Actieradius 268 nm @ 26 knt

Meer informatie op Riviera.com.au

Jason Squire

Boating Dream van Jason Squire

De Stille Oceaan ontdekken

Jason Squire maakt zijn droom werkelijkheid met buitengewone ontdekkingstochten over de Stille Oceaan.

Dit zijn dromen over boten

Dit is

Boating dreams

Dromen over boten zijn net zo verschillend als mensen – en dat willen we laten zien. In de filmserie Boating Dreams maken we kennis met verschillende mensen die hun dromen over boten en het leven op zee delen. Houd de volgende afleveringen in de gaten!