Boating Dream van Ruben Donné - Zeilen voor onderzoek naar MS

Toen zijn vader in 2016 de diagnose MS kreeg, besloot Ruben Donné (29 jaar) om een zeer speciale droom werkelijkheid te laten worden: zeilen vanaf Nieuwpoort in België naar Kaapstad in Zuid-Afrika om geld binnen te halen voor onderzoek naar MS en de bewustwording te vergroten.
Ruben Donné

De financiering was eenvoudig en slim. Sponsoren en donateurs konden een van de 7.818 zeemijlen van de reis kopen waarbij Ruben ook een pitstop zou maken in Salvador, Brazilië. Toen hij vertrok op 1 oktober, had hij € 60.000 opgehaald voor internationaal onderzoek en het MS Netwerk Limburg.

– De zeiltocht over de Atlantische Oceaan was altijd al een droom geweest, maar de diagnose multiple sclerosis zorgde dat ik die droom waar wilde maken, zei Ruben.

Na 60 dagen alleen op zee en 3 continenten verder bereikte hij Kaapstad en werd hij herenigd met zijn vader.

Ruben Donné herenigd met zijn vader

– Dat mijn vader daar op de pier stond toen ik binnenkwam, was het meest speciale moment dat wij in onze levens samen hebben beleefd. Zonder enig twijfel.

­Ruben is nu terug van zijn uitdaging maar droomt alweer van een nieuwe bootreis, de Vendée Globe 2020.

– Ik heb mijn Boating Dream voltooid, maar als de oceaan je heeft betoverd, is het moeilijk om lang aan wal te blijven.

Voor meer informatie over Ruben en om zijn zaak te steunen gaat u naar www.sailingchallenge4ms.com

 

Zeilen voor onderzoek naar MS - Boating Dream van Ruben Donné

Boating Dream van Ruben Donné

Zeilen voor onderzoek naar MS

Toen zijn vader in 2016 de diagnose MS kreeg, besloot Ruben Donné (29 jaar) om een zeer speciale droom werkelijkheid te laten worden: zeilen vanaf Nieuwpoort in België naar Kaapstad in Zuid-Afrika om geld binnen te halen voor onderzoek naar MS en de bewustwording te vergroten.

Dit zijn dromen over boten

Dit is

Boating dreams

Dromen over boten zijn net zo verschillend als mensen – en dat willen we laten zien. In de filmserie Boating Dreams maken we kennis met verschillende mensen die hun dromen over boten en het leven op zee delen. Houd de volgende afleveringen in de gaten!

Bekijk ons aanbod

Volvo Penta’s offering is based on our proven marine experience and expertise. With Easy Boating as our guiding light, we offer boat owners all over the world the very best in engine and propulsion technology as well as accessories and additional options.

OPLOSSINGEN VOOR ZEILBOTEN

Oplossingen voor zeilboten

Een uitgebreid aanbod voor zeilboten

Met meer dan een eeuw maritieme ervaring kan Volvo Penta zeilers van over de hele wereld eersteklas producten bieden, uiteenlopend van aandrijvingsoplossingen, betrouwbare en geavanceerde motoren, schroeven en accessoires, tot ondersteuning en services.

Bekijk het aanbod van Volvo Penta voor zeilboten
De D2-75

De D2-75

Eén motor voor alle behoeften

De Volvo Penta D2-75 motor heeft 4 cilinders. De dieselmotor van 2,2 liter is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden op zee. Tijdens de Volvo Ocean Race levert de D2-75 betrouwbare voeding voor de totale vraag van de boot naar elektriciteit voor computers, navigatie-apparatuur, verlichting en communicatie-eenheden aan boord.

Meer informatie over de D2-75
Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race 2017–2018

Vermogen voor de Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is 's werelds langste professionele zeilbootrace en de grootste wedstrijd op zee. Dit is de zesde keer dat Volvo Penta als officiële leverancier van de Volvo Ocean Race de zeilboten voorziet van motortechnologie, en ook van onderhoud en ondersteuning.

Volvo Penta en de Volvo Ocean Race