Volledige controle over Amer 94

Leonardo Bassilichi heeft een persoonlijke visie op boten. Wanneer hij op zee is, wil hij graag zelf aan het roer staan van zijn 94 voet lange jacht.
Leonardo Bassilichi

Voor Leonardo Bassilichi was het cruciaal bij de keuze voor een nieuwe boot dat hij die zelf kan besturen. Met de Amer 94’ en Volvo Penta IPS kon hij overstappen naar een groter jacht en toch nog zelf kapitein zijn.

“Ik wilde een groter jacht, maar tegelijkertijd wilde ik niet mijn persoonlijke visie op varen opgeven en ik wilde de boot zelf besturen. Het IPS-systeem en ook de boot zelf maken de besturing ongelooflijk eenvoudig,” zegt hij.

Het jacht van Leonardo met Volvo Penta IPS

Voor Leonardo is het bezitten van een jacht een actieve vrijetijdsbesteding. Ook op vakantie wil hij graag bezig blijven.

Interesse en kennis van hoe de boot werkt, vindt Leonardo Bassilichi belangrijk. Hij brengt graag tijd door met zijn familie en vrienden en vindt het dan heerlijk om te varen en de omgeving te bekijken. Het beste deel van de dag is echter als ze allemaal moeten samenwerken als een bemanning, wanneer iedereen snel moet handelen en alert moet zijn. Waar hij het meeste van geniet, is het manoeuvreren met zijn Amer 94’ in de haven.

“Hoe leuk ik het ook vind om de motor op open zee uit te zetten en van de rust te genieten, ik waardeer nog meer de adrenaline die ik krijg van het afmeren van mijn boot in een haven. Voor mij is het besturen van de boot eigenlijk nog meer ontspanning dan luieren op het dek in een ligstoel,” zegt Leonardo Bassilichi. 

Volvo Penta IPS-joystick

Volvo Penta IPS maakt van varen een zorgeloze ervaring door functies als aanleggen met de joystick en het Dynamic Positioning System.

Volvo Penta IPS is een innovatief aandrijfsysteem, dat is voorzien van dubbele tegengesteld draaiende schroeven en afzonderlijke bestuurbare aandrijfeenheden. Samen met voorzieningen als aanleggen met de joystick en dynamische positionering creëert dit een zorgeloze vaarbeleving.

Sinds de introductie in 2005 is de omvang van de jachten die met Volvo Penta IPS kunnen worden bestuurd, sterk toegenomen. Tegenwoordig is het systeem geschikt voor jachten van 30 tot 120 voet en kan dus ook een jacht als de Amer 94’ ermee worden bestuurd.

De boot wordt voortgestuwd door drie Volvo Penta D13-IPS1200s motoren. Deze verbruiken minder brandstof en produceren 30% minder CO2-uitstoot in vergelijking met een traditionele binnenboord installatie met schroefas. Door deze grote besparingen is de actieradius gemiddeld met 40% toegenomen.

“Voordat ik Volvo IPS probeerde, was ik ervan overtuigd dat ik het niet nodig had, omdat ik mezelf zonder het systeem ook een goede schipper vond. Ik heb het nu twee zomers gebruikt en ik wil niet meer terug,” besluit Leonardo Bassilichi. 

Info: Amer 94
Totale lengte  94 voet (28,65 m)
Diepte  9,8 voet (2,96 m)
Waterverplaatsing (halve lading) 64 ton
Kruissnelheid 26 ± 1 knopen
Maximumsnelheid 30 ± 1 knopen
Brandstofcapaciteit 7.000 liter
Dit zijn dromen over boten

Aflevering 2: Amer 94

Volledige controle over 94 voet

In deze aflevering reizen we naar het eiland Lipari voor de kust van Sicilië. Daar ontmoeten we Leonardo Bassilichi op zijn Amer 94-jacht. Voor Leonardo was het cruciaal bij de keuze voor een nieuwe boot dat hij die zelf kan besturen. Met het Volvo Penta IPS-systeem kon hij overstappen naar een groter jacht en toch nog zelf kapitein zijn.

Dit zijn dromen over boten

Dit is

Boating dreams

Dromen over boten zijn net zo verschillend als mensen – en dat willen we laten zien. In de filmserie Boating Dreams maken we kennis met verschillende mensen die hun dromen over boten en het leven op zee delen. Houd de volgende afleveringen in de gaten!

Bekijk ons aanbod voor jachten

Volvo Penta’s yacht offering is based on our proven marine experience and expertise. With Easy Boating as our guiding light, we offer yacht owners all over the world the very best in engine and propulsion technology as well as accessories and additional options.

Volvo Penta IPS

Een bewezen succes

Volvo Penta IPS

Uitstekende wendbaarheid en betrouwbaar vermogen. Meer comfort aan boord. En ongeëvenaarde brandstofefficiency van wereldklasse. Volvo Penta IPS is een ware doorbraak en biedt een verbeterde ervaring voor jachten over de hele wereld.

Volvo Penta IPS
Volvo Penta D13-IPS1350

Onze krachtigste motor tot nu toe

Volvo Penta D13-IPS1350

Veelzijdig, compact en uitermate krachtig. De Volvo Penta D13-IPS1350 is de krachtigste motor in onze IPS reeks en biedt u een betrouwbare en uitstekende ervaring op de stuurplek. Deze motor is de logische keuze voor jachten van 60–120 voet.

Volvo Penta D13-IPS1350
Opties

Altijd in controle

Opties voor jachten

Met de grote reeks opties, accessoires en services van Volvo Penta krijgen de jachteigenaren echt een uitgebreid aanbod. Ervaar een op u afgestemde vaarbeleving met slimme functies en services voor zorgeloos varen en bezit.

Opties voor jachten