Dee gaat de krachtmeting met de natuur aan

Er zijn mensen die liever op zee zijn dan op het land. Schipper Dee Caffari is een van die mensen. Ze doet voor de tweede keer mee aan de uitdaging van de Volvo Ocean Race.
Dee Caffari

Dee Caffari is vijf keer rond de wereld gezeild. Ze was de eerste vrouw die alleen en non-stop rond de wereld is gezeild in beide richtingen. Het zal dan ook niet verbazen dat ze zich op zee thuisvoelt.

“Ik ben dol op de eindeloze horizon en vind het heerlijk om dicht bij de natuur te zijn om de krachten van de golven en de wind te voelen. Ze laten je duidelijk merken dat zij machtiger zijn dan jij.”

Maar dichtbij de natuur zijn betekent ook een andere werkelijkheid. Bij de veelvuldige zeiltochten over de oceanen kan de Britse zeilster onmogelijk haar ogen sluiten voor de toestand van de oceanen. Bij de Volvo Ocean Race 2017-18 staat ze aan het hoofd van een jong, gemengd team met de naam Turn The Tide On Plastic. Ze willen meer bewustzijn kweken voor de plastic vervuiling in de oceanen en de campagne #cleanseas van de VN-Milieuprogramma promoten.

 

Team van Turn the Tide on Plastic

Aan boord van de ’Turn the Tide on Plastic’ geeft Dee Caffari leiding aan een jong gemengd team. De verhouding man-vrouw is 50/50 en de meerderheid is jonger dan 30 jaar. 

“Ik breng veel tijd door op zee en ik zie veel vervuiling en rommel in de oceanen ronddrijven. Je hoort vaak dat vissen het plastic in de oceaan opnemen en dat het via de voedselkringloop in ons eten terechtkomt. Ik denk dat dit een goed moment is om dit aan te pakken en mensen bewuster te maken van de impact die we hebben.”

De wedstrijdboten varen vaak met hoge snelheden en een optimale wendbaarheid is cruciaal in alle omstandigheden. De boot, de bemanning en de apparatuur moeten tot het uiterste gaan. Daarom is de Volvo Penta D2-75 motor ook ontworpen voor de zwaarste omstandigheden op zee. De teams mogen de motoren niet gebruiken tijdens de race, maar de zeilboten moeten wel vermogen produceren.

 

Volvo Ocean 65 wedstrijdboot

De Volvo Ocean 65 wedstrijdboot heeft een totale lengte van 20,37 m en het tuig is 30,30 m hoog. De boot weegt circa 12,5 ton.

“Deze boten gaan de krachtmeting met de natuur aan maar om alle systemen te laten draaien zijn voeding en energie nodig. Het vraagt om betrouwbaarheid in de zwaarste omstandigheden en de Volvo Penta motor is daarbij cruciaal. Dat is een onverwoestbare machine die altijd doorgaat.”

Tijdens de race zelf zijn de versnellingsbakken verzegeld. De motor wordt dan ingezet om te voldoen aan de totale vraag van de boot naar elektriciteit voor computers, navigatie-apparatuur, verlichting en communicatie-eenheden aan boord. Ook levert de motor voeding voor de accu waarop de watermaker werkt voor het omzetten van zoutwater in drinkwater.

“De reden dat iedereen kan meegenieten van onze race om de wereld is dat we kunnen communiceren. Maar daarvoor is energie nodig die we moeten produceren. Dat is cruciaal om alles te laten werken zodat mensen samen met ons deze reis kunnen maken.”

Info: Plastic afval in de zee

  • Naar schatting komt er per jaar 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht. Een cijfer dat naar alle waarschijnlijkheid alleen maar zal toenemen.

  • Er wordt vanuit gegaan dat een aanzienlijke hoeveelheid plastic naar de zeebodem zinkt. Maar een groot deel drijft rond. Het duurt ongeveer 450 jaar voordat een plastic fles is vergaan.

  • Veel van het plastic afval in de oceaan verbrokkelt tot kleinere deeltjes. Deze worden opgenomen door de dieren in de zee en komen uiteindelijk is ons voedsel terecht.
Aflevering 3: Volvo Ocean 65

Aflevering 3: Volvo Ocean 65

Een krachtmeting met de natuur

In deze aflevering vertelt schipper Dee Caffari over haar liefde en bezorgdheid voor de zee en over de uitdagingen waarvoor zij en haar bemanning staan tijdens de zwaarste zeilwedstrijd ter wereld. Voor de zesde keer zijn de zeilboten die meedoen aan de Volvo Ocean Race uitgerust met motoren van Volvo Penta. 

Dit zijn dromen over boten

Dit is

Boating dreams

Dromen over boten zijn net zo verschillend als mensen – en dat willen we laten zien. In de filmserie Boating Dreams maken we kennis met verschillende mensen die hun dromen over boten en het leven op zee delen. Houd de volgende afleveringen in de gaten!

Bekijk ons aanbod

Volvo Penta’s offering is based on our proven marine experience and expertise. With Easy Boating as our guiding light, we offer boat owners all over the world the very best in engine and propulsion technology as well as accessories and additional options.

OPLOSSINGEN VOOR ZEILBOTEN

Oplossingen voor zeilboten

Een uitgebreid aanbod voor zeilboten

Met meer dan een eeuw maritieme ervaring kan Volvo Penta zeilers van over de hele wereld eersteklas producten bieden, uiteenlopend van aandrijvingsoplossingen, betrouwbare en geavanceerde motoren, schroeven en accessoires, tot ondersteuning en services.

Bekijk het aanbod van Volvo Penta voor zeilboten
De D2-75

De D2-75

Eén motor voor alle behoeften

De Volvo Penta D2-75 motor heeft 4 cilinders. De dieselmotor van 2,2 liter is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden op zee. Tijdens de Volvo Ocean Race levert de D2-75 betrouwbare voeding voor de totale vraag van de boot naar elektriciteit voor computers, navigatie-apparatuur, verlichting en communicatie-eenheden aan boord.

Meer informatie over de D2-75
Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race 2017–2018

Vermogen voor de Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is 's werelds langste professionele zeilbootrace en de grootste wedstrijd op zee. Dit is de zesde keer dat Volvo Penta als officiële leverancier van de Volvo Ocean Race de zeilboten voorziet van motortechnologie, en ook van onderhoud en ondersteuning.

Volvo Penta en de Volvo Ocean Race