Volvo Penta introduceert nieuwe 380 pk en 430 pk V8-benzinemotoren op de 2017 Miami International Boat Show

De nieuwe V8 maakt het Volvo Penta aanbod met de nieuwe generatie benzinemotoren compleet.
1860x1050-V8-380-and-430

Volvo Penta introduceert deze week de krachtpatser van de nieuwe generatie benzinemotoren voor de pleziervaart op de Miami International Boat Show. De nieuwe aluminium V8 motoren zijn beschikbaar in uitvoeringen met 380 en 430 pk. Ze zijn gebaseerd op het uiterst succesvolle General Motors Gen-V blok dat is voorzien van een combinatie van technische kenmerken die uniek zijn voor benzinemotoren in dit pk-bereik.

Kenmerken:

  • Motorblok geheel uit aluminium voor de beste pk-gewichtsverhouding.
  • Directe brandstofinspuiting levert een betere koppel bij lage toeren en gunstiger brandstofverbruik
  • Standaard zoetwaterkoeling met een gesloten systeem, waarbij geen inwendige onderdelen worden blootgesteld aan ongezuiverd of zout water.
  • Zuurstofsensoren optimaliseren de motor op variërende brandstofkwaliteit en verminderen de koolmonoxide-uitstoot met 95 procent.
  • Variabele kleptiming voor optimaal koppel over het hele acceleratiebereik.
     

Het krachtigste model in de reeks benzinemotoren 
De 6,2-liter motor maakt de Volvo Penta reeks van Gen-V scheepsmotoren compleet en vormt een aanvulling op de goed ontvangen 5,3-liter V8 en 4,3-liter V6.

De nieuwe V8 380 beschikt over een 24 procent snellere acceleratie en is 11 procent zuiniger dan zijn voorganger in de Volvo Penta reeks. De nieuwe V8 430 is het krachtigste model van de Volvo Penta benzinemotoren en geeft een 14 procent snellere acceleratie met een 10 procent gunstiger brandstofverbruik dan zijn voorganger.

“Je voelt meteen het verschil als je het gaspedaal indrukt,” zegt Ron Huibers, directeur Volvo Penta Amerika. “Bij elk toerental is het koppel verbluffend.

“Deze motoren met nieuwe technologie leveren onze klanten een beproefde kwaliteit, betrouwbaarheid, brandstofzuinigheid en prestaties,” aldus Huibers. 

Volvo Penta toont het 6,2-liter model op stand F272 op de Miami International Boat Show, van 16-20 februari.

Download de afbeelding met hoge resolutie van de nieuwe V8-motor met Forward drive >>


Download de afbeelding met hoge resolutie van de nieuwe V8-motor met DPS-aandrijving >>