Volvo Penta Easy Drain wint 2016 IBEX Innovatie-onderscheiding

Volvo Penta ontving een IBEX Innovation Award voor de Volvo Penta Easy Drain, waarvoor octrooi is aangevraagd: het eerste aftapsysteem van ongezuiverd water bij een benzinemotor met hekaandrijving. Het systeem kan worden ingeschakeld met één knop, of de boot nu in of uit het water is.
“Bij Volvo Penta zeggen we vaak dat innovatie in ons DNA zit”, aldus Ron Huibers, voorzitter Volvo Penta Amerika. “We zijn erg trots op onze lange geschiedenis waarin we vaak de eerste zijn in de pleziervaartsector. Voorbeeld zijn de hekaandrijving voor zeeschepen, Duoprop, joystickbesturing, IPS, Glass Cockpit, Forward Drive en nu de doorbraak Volvo Penta Easy Drain.

“Veel dank gaat naar ons uitstekende team van technici en dealers en onze voornaamste botenbouwers die een belangrijke rol speelden om deze laatste innovatie op de markt te brengen.”

Het Volvo Penta Easy Drain-systeem is ontworpen met een antihevelklep waardoor de motor kan worden afgetapt terwijl die in het water ligt. De antihevelklep wordt automatisch ingeschakeld met één druk op de knop, zonder dat er waterslangen moeten worden losgehaald. Voorheen moesten er drie verschillende slangen worden losgehaald.

Een borgpin voorkomt het onbedoeld openen van het systeem. Omdat alle benzinemotoren van Volvo Penta van de nieuwe generatie zijn ontworpen met een zoetwaterkoeling met een gesloten lussysteem, wordt het motorblok constant beschermd door antivries. Dit vergemakkelijkt het aftappen van ongezuiverd water uit het systeem.

IBEX 2016

De Volvo Penta van het team Amerika ontvangt de innovatieprijs IBEX.

Het commentaar na de selectie van Volvo Penta voor de innovatieprijs IBEX van Craig Ritchie, een jurylid: “Doordat de motor snel kan worden afgetapt met één druk op de knop zonder dat de boot uit het water moet worden gehaald, kunnen watersporters hun seizoen verlengen zonder zich zorgen te hoeven maken dat de motor door vorst wordt beschadigd.”

IBEX2016

Ron Huibers (links), voorzitter Volvo Penta Amerika, meldt de onderscheiding voor de Volvo Penta Easy Drain aan Emil Hasl van Volvo Penta.


“De Volvo Penta Easy Drain werd voor het eerst aan het publiek getoond op de IBEX en wordt geïntroduceerd als onderdeel van ons continue initiatief Easy Boating. Hierdoor hebben booteigenaren langer plezier van hun levensstijl op de boot, worden problemen weggenomen en de bediening en het onderhoud van de boot vereenvoudigd,” voegde Huibers eraan toe.

“Easy Drain maakt winterklaar maken tot het verleden. Het hele jaar door varen is nu realiteit geworden.”