Volvo Penta krijgt speciale vermelding op METSTRADE

Volvo Penta krijgt een speciale vermelding voor de joystick voor de binnenboordmotor met schroefas op de METSTRADE, ’s werelds grootste vakbeurs voor apparatuur in de pleziervaartsector. De aanbeveling in de DAME Design Awards is in de categorie ‘machinery, propulsion, mechanical and electrical systems and fittings’. Het bedrijf heeft ook nominaties ontvangen voor twee andere onderscheidingen.

Volvo Penta begon de METSTRADE goed met een speciale vermelding voor de Joystick voor binnenboordmotor met schroefas. Het bedrijf werd ook genomineerd voor een DAME Design Award op de beurs in Amsterdam voor het Battery Management System met e-Key Remote. Volvo Penta werd ook genomineerd voor een gezamenlijke Boat Builder Award met Amer Yachts, als erkenning voor het gebruik van Volvo Penta’s Inboard Performance System (IPS) in de Amer 100, het grootste superjacht ter wereld dat wordt uitgerust met IPS.

Joystick

Volvo Penta's Joystick voor binnenboordmotor met schroefas.

“Het is enerverend om weer op de METSTRADE te staan,” zegt Anders Thorin, Volvo Penta’s projectplanningsmanager voor elektronica. “We hebben hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten die veilig en gemakkelijk zijn te gebruiken en die het varen nog plezieriger maken. En we zijn erg trots op de speciale vermelding voor onze Joystick voor binnenboordmotor met schroefas en om te worden genomineerd voor twee andere onderscheidingen.

Te zien
Op Volvo Penta’s stand toont het bedrijf:

  • De D8-motor met bijpassende IPS 15-aandrijving
  • Battery Management System
  • In de simulator voor Easy boating (Zorgeloos varen) kunnen bezoekers enkele nieuwste producten uitproberen, waaronder e-Key Remote, Joystick for Inboard en Glass Cockpit System

De Joystick voor binnenboordmotor met schroefas en het Battery Management System worden ook getoond in het gedeelte DAME Award Presentations in het InnovationLAB in Hal 6.

Nieuwste innovaties
De Joystick voor binnenboordmotor met schroefas coördineert het roer, de versnellingsbak en de schroeven, wat superieure vaar- en afmeermogelijkheden oplevert.

In plaats van gecompliceerde combinaties van schakelen, gasgeven en sturen uit te voeren, kunnen schippers gewoon de joystick in de gewenste richting bewegen waarna de boot reageert. De Joystick voor binnenboordmotor met schroefas ontving een speciale vermelding in de DAME Design Awards’ categorie ‘machinery, propulsion, mechanical and electrical systems and fittings’.

Volvo Penta’s Battery Management System is een geheel geïntegreerde oplossing voor bewaking, beheer en onderhoud van de accu’s van de boot. Deze is voorzien van de eerste e-Key Remote in de sector: een bedieningssleutel die werkt als een autosleutel. Het systeem biedt een ongeëvenaarde bediening en beveiliging, en is eenvoudig te installeren. Het systeem is genomineerd voor een DAME Design Award in de categorie ‘marine electronics and marine-related software’.

Battery Management System

Het bedieningspaneel voor de accu is onderdeel van het Battery Management System.

Volvo Penta bouwt al ruim een decennium voort op het succes van de eerste IPS, en heeft deze revolutionaire productreeks uitgebreid met de introductie van de D8-IPS700 en de D8-IPS800. Met deze aanvulling op de reeks breidt Volvo Penta de voordelen van IPS uit naar een nog grotere variëteit aan boten.

Boat Builder Award for Business Achievement
Volvo Penta en Amer Yachts zijn genomineerd in de categorie Boat Builder & Equipment Manufacturer Collaborative Solution Award, bij de Boat Builder Awards for Business Achievement. De nominatie erkent het ontwerp, de fabricage en uitstekende teamwork in de viervoudige installatie van Volvo Penta’s innovatieve Inboard Performance System (IPS) in het nieuwe superjacht van Amer Yacht dat topprestaties levert: de Amer 100. 

De Boat Builder Awards for Business Achievement 2016 wordt in samenwerking met Raymarine georganiseerd door IBI magazine en METSTRADE, en de winnaars worden bekendgemaakt tijdens een galadiner op woensdag 16 november.

Volvo Penta staat op stand 12.821 op de METSTRADE in Amsterdam, van 15-17 november.

Download de afbeelding met hoge resolutie van het logo DAME Special Mention >>
Download afbeelding met hoge resolutie van de Joystick >>
Download afbeelding met hoge resolutie van het Battery Management >>

Jennifer Humphrey
Global Communication Manager
+46 31 3233055
e-mail: jennifer [dot] humphrey [at] volvo [dot] com