Aanbevelingen voor onderhoud

Aanbevelingen voor onderhoud

Haal meer uit uw motor

De beste omstandigheden voor een langdurig gezondheid van uw motor wordt bereikt door regelmatig, gepland onderhoud en het gebruik van originele Volvo Penta onderdelen. Of u uw boot nu gebruikt voor korte tochten of een wereldreis, we bevelen altijd aan contact op te nemen met uw Volvo Penta dealer voor deskundig advies over uw specifieke onderhoudsbehoeften. Als u uw motor optimaal wilt benutten en de allerbeste omstandigheden wilt creëren voor een veilige en aangename vaarbeleving, zijn er een aantal nuttige zaken om op te letten.

Volg de instructies in het instructieboek op

Door de aanbevelingen voor onderhoud in het instructieboek op te volgen voorkomt u onnodige slijtage en reparaties, en verhoogt u zowel de prestaties als de levensduur. In het instructieboek dat wordt meegeleverd bij de motor, vindt u een overzicht van de benodigde onderhoudsbeurten en de kwaliteit van brandstof, olie en koelvloeistoffen die voor uw motor en transmissie geschikt zijn.

Het onderhoudsprotocol downloaden

Het onderhoudsprotocol bevat de vereiste onderhoudspunten voor uw motor in één document. De aanvullingen op het serviceprotocol zijn een aanvulling op het instructieboek en zijn beschikbaar voor dieselmotoren van na 2006. Voor benzine- en ouder dieselmotoren is het serviceprotocol opgenomen in het instructieboek. U kunt het onderhoudsprotocol hier downloaden.

Zorg ervoor dat uw motor is geregistreerd

Registreer uw motor zodat de lokale dealer is voorbereid op de ondersteuning van uw motor en de juiste onderdelen en service nooit ver weg zijn. Zorg ook dat u belangrijke informatie ontvangt zoals kwaliteitscampagnes en terugroepacties, zodat u ten volle profiteert van de ondersteuning die Volvo Penta en uw dealer bieden. Neem contact op met uw lokale Volvo Penta dealer om uw motor te registreren. 

Houd uw servicedocumentatie bij

Een motor die juist en goed wordt onderhouden door een erkende Volvo Penta dealer, levert een aanzienlijke bijdrage aan de inruilwaarde van uw boot. Het serviceboek dat wordt meegeleverd bij uw motor, is een handige manier om alle uitgevoerde onderhoud en service te documenteren. Deze registratie en de relevante nota's geven een toekomstige eigenaar het bewijs van het onderhoud van uw motor. En mocht u ooit garantiedekking nodig hebben, dan heeft u alle documentatie gemakkelijk beschikbaar.

Onze deskundigheid – tot uw dienst

Voorkom vervelende verrassingen

Uw dealer van Volvo Penta is altijd bereid u te assisteren met deskundige services die zorgen dat u het beste uit uw motor haalt. Door continue training in nieuwe Volvo Penta technieken en reparatiemethoden, geavanceerde diagnostische systemen, het complete assortiment speciale gereedschappen en het gebruik van originele Volvo Penta onderdelen zorgt uw dealer dat uw motor optimaal wordt onderhouden en veilig en zuinig topprestaties blijft leveren.

Als u de expertise van de Volvo Penta dealer benut, haalt u het beste uit uw motor en uw tijd op het water.

Dealerlocator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator