Volvo Penta Garantie

Garantie

Beschermt uw investering

Als eigenaar van een Volvo Penta motor voor de pleziervaart profiteert u van onze verbeterde garantie voor motor en transmissie. Vanaf juni 2013 breiden we onze garantietoezegging uit tot 2+3 jaar of het aantal gegarandeerde bedrijfsuren, afhankelijk van welke het eerst verlopen. In de eerste 2 jaar dekt de garantie het volledige motorpakket en in de volgende 3 jaar de belangrijkste onderdelen. Ook voor accessoires die tegelijk met de motoren zijn gekocht, geldt de verlengde garantieperiode.

Garantiefeiten

  • Tijdens de eerste twee jaren van het gebruik biedt de nieuwe Volvo Penta Internationale Beperkte Garantie reparatie of vervanging van defecte onderdelen voor het hele product.

  • De garantie heeft een limiet voor bedrijfsuren afhankelijk van de gebruikte motor en transmissie. De tijdslimiet is echter ruim als u bedenkt dat de beperkte garantie alleen voor de pleziervaart geldt.
  • De aanvullende garantie tot maximaal 3 jaar voor grote onderdelen wordt van kracht wanneer de aanvankelijke garantieperiode is verstreken. Dit biedt extra bescherming voor u als booteigenaar.

  • Een extra voorziening is dat accessoires die als onderdeel van het motorpakket worden beschouwd, maximaal twee jaar onder de garantie vallen.

Opmerking: De garantie geldt voor aantal jaren of aantal bedrijfsuren, afhankelijk van welke het eerst verlopen (voor gedetailleerde informatie over bedrijfsuren per motor leest u de Marine Leisure Warranty Information International of Warranty Information North America onder de bijbehorende links.

Extended coverage

Extended coverage

Vergroot uw gemoedsrust nog verder door het toevoegen van uitgebreide dekking. Met dit programma krijgt u aanvullende dekking voor uw Volvo Penta product tot drie jaar extra.

Uitgebreide dekking
Garantie voor originele onderdelen en accessoires van Volvo Penta

Garantie voor originele onderdelen en accessoires van Volvo Penta

Volvo Penta biedt een standaardgarantie van 12 maanden op alle originele onderdelen en accessoires van Volvo Penta. Op onderdelen met Volvo Penta garantie die zijn aangeschaft bij en gemonteerd door een erkende Volvo Penta dealer wordt een garantie van 24 maanden gegeven. Niet alleen het onderdeel zelf valt onder de garantie, maar ook de arbeidsuren voor het monteren van het onderdeel.

Standaardgarantie: 12 maanden

Originele Volvo Penta onderdelen en accessoires die zijn geleverd maar niet gemonteerd door een erkende Volvo Penta dealer, worden gedekt door onze standaardgarantie van 12 maanden. 

Garantie voor gemonteerde onderdelen: 24 maanden

Originele Volvo Penta onderdelen en accessoires die zijn geleverd en gemonteerd door een geautoriseerde Volvo Penta werkplaats, worden gedekt gedurende 24 maanden, inclusief de arbeidsuren voor het monteren van het onderdeel.

Zowel de standaardgarantie voor 12 maanden als de garantie voor 24 maanden op door een Volvo Penta dealer ingebouwde onderdelen zijn uitgesloten van normale slijtage. De garantie op gemonteerde onderdelen geldt 24 maanden of 600 uur (pleziervaart), afhankelijk van wat het eerst voorkomt.

Lees meer over de garantie van Volvo Penta

Dealerlocator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator