Olie-analyse

Olie-analyse

Olieanalyse voor betere controle

Olieanalyse van Volvo Penta is een uitgebreide gezondheidscontrole van de motor en de transmissie. Het testresultaat toont de aanwezigheid van mogelijk schadelijke stoffen, waardoor u vooruit kunt plannen en andere maatregelen kunt nemen, voordat er een ernstige storing optreedt. 

Een uitgebreid statuscontrole

Olieanalyse van Volvo Penta geeft informatie over water- en brandstofgehalte, viscositeit, vuil en de hoeveelheid metaaldeeltjes in de olie door onderdelenslijtage. Als er een schadelijk element wordt gevonden, kunt u met uw dealer corrigerende maatregelen bespreken en plannen. Als u de olieanalyse regelmatig uitvoert, ontvangt u vroegtijdige waarschuwingen en kunt u preventief onderhoud en het vervangen van onderdelen inplannen. Daarmee vermindert u de reparatiekosten en verlengt u de levensduur van uw apparatuur. 

De voordelen van olieanalyse door Volvo Penta

  • Hoogwaardige analyse uitgevoerd door goedgekeurde laboratoria die werken met de door Volvo Penta opgegeven limietwaarden 
  • Uitgebreide diagnose van de toestand van de motor en transmissie 
  • Trends worden zichtbaar en u krijgt vroegtijdige waarschuwingen over abnormale slijtage
  • Verhoogde controle van de motorstatus voor extra gemoedsrust
  • Helpt bij het plannen van preventief onderhoud

Olieanalyse van Volvo Penta is een uitstekende manier om mogelijke storingen te herkennen, nog voordat ze optreden. De olieanalyse is beschikbaar op de meeste markten, neem voor meer informatie contact op met uw dealer van Volvo Penta.

Dealerlocator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator