Enkele schroeven voor Aquamatic hekaandrijvingen

Enkele schroeven voor Aquamatic hekaandrijvingen

Al vijftig jaar lang prestaties

Volvo Penta introduceerde een halve eeuw geleden de eerste hekaandrijving met enkele schroef. Sinds 1959 is er veel veranderd. En de techniek ontwikkelt nog steeds, maar één factor is hetzelfde gebleven: echt goede prestaties zijn alleen mogelijk als schroef en aandrijving perfect op elkaar zijn afgestemd.

Aquamatic hekaandrijvingen

Originele, enkele schroeven van Volvo Penta voor de Aquamatic hekaandrijving moeten exclusief worden ontwikkeld voor de betreffende aandrijving en worden afgestemd op zowel het motorvermogen als het koppel. Het resultaat is een beproefde opstelling die zorgt voor optimale prestaties, laag brandstofverbruik en comfort naast de gemoedsrust die u gewend bent van Volvo Penta.

Volvo Penta schroeven

1. Perfect afgestemde verhoudingen en afschuining dragen bij aan de uitstekende grip van de schroef, optimale efficiency, en een veilige en voorspelbare bediening. 

2. Schokabsorberende rubberen bussen in de naaf reduceren de torsie- en trekkrachten en verminderen de belastingen op de aandrijflijn die worden veroorzaakt door het schakelen en de impact van de schroef.

3. Nauwkeurige uitbalancering geeft minimale trillingen en een stille, comfortabele werking. Dit is ook essentieel voor de efficiency en het verminderen van de slijtage aan de aandrijflijn.

Ontwikkeld en getest voor het waarborgen van optimale prestaties, duurzaamheid, een laag brandstofverbruik en een lange levensduur.

Schroefreeks

Hieronder ziet u een overzicht van de schroeven die beschikbaar zijn voor uw aandrijving, naast hun kenmerken en pluspunten. Meer informatie over schroeven, waaronder onderdeelnummers en schroefinstallaties, vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide (zie hieronder).

Gerelateerde producten voor aandrijvingen en schroeven

Volvo Penta anodes

Anodes

Volvo Penta anodes zijn specifiek vervaardigd en getest voor aandrijvingen en schroeven van Volvo Penta. Ze beschermen de aandrijfeenheid en schroef tegen galvanische corrosie.

Algemene aanbevelingen en onderdeelnummers voor anodes vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Vet voor schroefcomponenten

Vet voor schroefcomponenten

Waterbestendig vet van Volvo Penta is ontwikkeld voor een uitstekende hechting, hoge weerstand in het water, goede belastingeigenschappen en een langdurige bescherming tegen corrosie. Dit is een multifunctioneel eersteklas vet dat ten zeerste wordt aanbevolen voor het invetten van schroefassen, klapschroeven en alle andere schroefcomponenten.

Algemene aanbevelingen en onderdeelnummers vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Volvo Penta Propeller Guide

Volvo Penta Propeller Guide

Meer informatie over schroeven, waaronder onderdeelnummers, schroefafmetingen en installatiehardware, vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Volvo Penta Propeller Guide downloaden
Local dealer

Weet u niet zeker welke schroef het beste bij u past?

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde dealer

Dealerlocator