IPS schroeven

IPS schroeven

Sneller, verder, schoner en stiller

Met het revolutionaire IPS (Inboard Performance System) introduceerde Volvo Penta een geheel nieuwe norm in efficiency, comfort en manoeuvreerbaarheid. Door de schroeven te verdraaien in een naar voren gerichte stand werd de vaarwereld voor altijd veranderd. Deze dubbele, tegengesteld draaiende schroeven vormen een belangrijk deel van de hydrodynamische voortstuwingseenheid, die de boot door het water trekt in plaats van deze te duwen.

IPS schroeven

De ultramoderne IPS-schroeven worden ontwikkeld, getest en gefabriceerd met de grootste precisie. Niet alleen dragen ze bij aan de uitstekende prestaties en het lage brandstofverbruik, maar ook verbeteren ze de bediening en het comfort aan boord. Bovendien wordt ook nog de levensduur van uw aandrijving verlengd.

Schroefreeks

Hieronder ziet u een overzicht van de schroeven, die perfect zijn afgestemd voor Volvo Penta IPS. Meer informatie over schroeven, onderdeelnummers en schroefinstallaties vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Gerelateerde producten voor aandrijvingen en schroeven

Lijnsnijder

Lijnsnijder

De lijnsnijder wordt gemonteerd op de achterste schroef en creëert een efficiënte, roterende snijbeweging. De lijnsnijder is gemakkelijk te installeren met behulp van de bestaande borgbouten en geeft geen verhoging van de weerstand of het brandstofverbruik. De lijnsnijder is leverbaar voor alle Volvo Penta IPS-modellen.

Volvo Penta anodes

Anodes

Volvo Penta anodes zijn specifiek vervaardigd en getest voor aandrijvingen en schroeven van Volvo Penta. Ze beschermen de aandrijfeenheid en schroef tegen galvanische corrosie.

Algemene aanbevelingen en onderdeelnummers voor anodes vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Vet voor schroefcomponenten

Vet voor schroefcomponenten

Waterbestendig vet van Volvo Penta is ontwikkeld voor een uitstekende hechting, hoge weerstand in het water, goede belastingeigenschappen en een langdurige bescherming tegen corrosie. Dit is een multifunctioneel eersteklas vet dat ten zeerste wordt aanbevolen voor het invetten van schroefassen, klapschroeven en alle andere schroefcomponenten.

Algemene aanbevelingen en onderdeelnummers vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Volvo Penta Propeller Guide

Volvo Penta Propeller Guide

Meer informatie over schroeven, waaronder onderdeelnummers, schroefafmetingen en installatiehardware, vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Volvo Penta Propeller Guide downloaden
Local dealer

Weet u niet zeker welke schroef het beste bij u past?

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde dealer

Dealerlocator