Klapschroeven en as voor Saildrive

Klapschroeven en as voor Saildrive

Varen zonder compromis

De klapschroeven van Volvo Penta bieden het beste van twee werelden: minimale weerstand bij het zeilen in combinatie met hoge stuwkracht van een vaste schroef, zelfs bij achteruitvaren. 

Het unieke, gepatenteerde ontwerp geeft altijd een snelle en veilige opening van de bladen voor uitstekende manoeuvreerbaarheid op krappe plaatsen en minimale stopafstand. Of u nu kiest voor een model met 2, 3, of 4 bladen, het gebogen schroefontwerp (hoge schuinte) levert een uiterst soepele werking, met nagenoeg geen lawaai en trillingen voor uitmuntend comfort tijdens motoraandrijving. En bovendien zorgt de verminderde weerstand tijdens het zeilen ervoor dat de snelheid tot wel 1,5 knopen hoger is in vergelijking met een vaste schroef. Dit alles bij elkaar verhoogt uw vaarplezier aanzienlijk.

Klapschroeven

1. Bladontwerp met hoge schuinte vermindert drukpulsen en zorgt voor een soepele, stille werking met minimale trillingen.

2. Krachtige voortstuwing, zelfs bij achteruitvaren dankzij de uiterst efficiënte en gepatenteerde bladopstelling. Dit geeft een uitstekende manoeuvreerbaarheid op krappe plaatsen en een korte stopafstand.

3. Uitstekende duurzaamheid en corrosiebestendigheid dankzij de speciaal ontwikkelde legering nibral (nikkel, brons en aluminium).

4. Het betrouwbare en consistente mechanisme met conische tanden zorgt voor het openen en sluiten van de bladen.

Directe en krachtige respons - zelfs bij achteruitvaren

Directe en krachtige respons - zelfs bij achteruitvaren

Het gepatenteerde ontwerp, met uitstekende bladpunten zorgt voor een directe openingsactie wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Zodra de schroef begint te roteren, zorgt de oplopende waterdruk op de bladpunten ervoor dat de bladen open gaan. De centrifugaalkracht voltooit vervolgens de openingsactie.

Rubberen bus en galvanische isolatie

Rubberen bus en galvanische isolatie

Naven voor Saildrive-schroeven zijn voorzien van een schokabsorberende rubberen bus om de belastingen die worden veroorzaakt door het schakelen op de aandrijflijn te verminderen. Bovendien is de bus ontworpen om de schroef galvanisch te isoleren van de Saildrive. Dit voorkomt galvanische corrosie die wordt veroorzaakt door de schroef.

Weerstand verminderen en snelheid verhogen

Weerstand verminderen en snelheid verhogen

In vergelijking met een vaste schroef verbeteren de klapschroeven van Volvo Penta de prestaties van uw boot door de weerstand te verlagen en de snelheid te verhogen tot maximaal 1,5 knopen. Bovendien vermindert het slanke profiel ook het risico dat lijnen, netten en vuil tijdens het varen blijven vastzitten.

Verminderde weerstand, zesvoudig

Deze grafiek laat het verschil zien in schroefweerstand en hoe snel de weerstand toeneemt met vaste schroeven bij hogere snelheden. Bij 8 knopen produceert een drieblads vaste schroef bijvoorbeeld meer dan zes maal zoveel weerstand als een drieblads klapschroef. Dit houdt in dat een gemiddelde tocht over het Kanaal tot wel 4 uur korter duurt dankzij de verminderde weerstand.

De test werd uitgevoerd door SSPA Maritime Consulting. Alle schroeven werden gemonteerd op een Saildrive-aandrijfsysteem.

Schroefreeks

Hieronder ziet u een overzicht van onze klapschroeven, naast hun kenmerken en pluspunten. Ze zijn beschikbaar als 2-bladige, 3-bladige en 4-bladige modellen voor motoren van 5 tot 120 pk. Meer informatie over onderdeelnummers en schroefinstallaties vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Gerelateerde producten voor aandrijvingen en schroeven

Volvo Penta anodes

Anodes

Volvo Penta anodes zijn specifiek vervaardigd en getest voor aandrijvingen en schroeven van Volvo Penta. Ze beschermen de aandrijfeenheid en schroef tegen galvanische corrosie.

Algemene aanbevelingen en onderdeelnummers voor anodes vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Vet voor schroefcomponenten

Vet voor schroefcomponenten

Waterbestendig vet van Volvo Penta is ontwikkeld voor een uitstekende hechting, hoge weerstand in het water, goede belastingeigenschappen en een langdurige bescherming tegen corrosie. Dit is een multifunctioneel eersteklas vet dat ten zeerste wordt aanbevolen voor het invetten van schroefassen, klapschroeven en alle andere schroefcomponenten.

Algemene aanbevelingen en onderdeelnummers vindt u in de Volvo Penta Propeller Guide.

Installatievoorschriften Volvo Penta Propeller Guide

Installatievoorschriften Volvo Penta Propeller Guide

Download de Volvo Penta Propeller Guide voor meer informatie over de schroefreeks, waaronder onderdeelnummers, schroefafmetingen, installatiehardware en instructies.

Volvo Penta Propeller Guide downloaden Installatievoorschriften downloaden
Local dealer

Weet u niet zeker welke schroef het beste bij u past?

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde dealer

Dealerlocator