Volvo Penta Easy Connect

Volvo Penta Easy Connect

Nu kunt u gegevens over uw motor, boot en de route direct weergeven op uw mobiele apparaat. U hoeft alleen maar de Easy Connect-interface te installeren in uw boot. Met de belangrijkste gegevens over uw boot in de palm van uw hand, heeft u nog meer plezier van uw boot dankzij alle handige voorzieningen, zowel aan boord als thuis. Een nieuwe trip is in een handomdraai gepland. Bent u klaar voor een kennismaking met dit nieuwe bemanningslid?

Belangrijkste voorzieningen van Volvo Penta Easy Connect

Belangrijkste voorzieningen

Easy Connect biedt veel functies met een toegevoegde waarde voor uw vaarplezier, zowel thuis als op zee:

• Verbinding via Bluetooth®

• Toegang tot een draagbaar dashboarddisplay

• Plan uw trips vanuit uw huis

• Haal gegevens op van eerdere tochten en beleef het opnieuw

• Sneller contact met uw Volvo Penta dealer

• Deel uw belevenissen via sociale media

... en nog veel meer

Belangrijke gegevens in de Easy Connect app

Belangrijke gegevens in de app

Met de Easy Connect app kunt u gegevens weergeven van uw motor en van extra sensoren en voorzieningen die in uw boot zijn geïnstalleerd. Dit zijn voorbeelden van gegevens die u kunt opvragen:

Gegevens over de boot en de motor: motortoerental, accuspanning, oliedruk, storingscodes, koelvloeistoftemperatuur, roerstand, diepte, niveau brandstoftank.

Met tripcomputer (EVC): gemiddeld brandstofverbruik, tripafstand, actieradius.

Aanvullende voorzieningen: tochten opslaan en delen.

Neem voor meer informatie en aanvullende voorzieningen contact op met uw Volvo Penta dealer.

Volvo Penta Easy Connect app

Volvo Penta Easy Connect app

De app geeft uw bootgegevens in twee standen weer: in de Captain-weergave aan boord via een Bluetooth®-verbinding en in de Home-weergave waarbij u toegang heeft tot gegevens die zijn opgeslagen toen u de laatste keer verbinding had met de boot. Voor Android-apparaten moet de versie van het besturingssysteem 5.0 of later zijn met Bluetooth® 4.2 en voor Apple-apparaten is iOS 10 of later vereist. U kunt de app alleen gebruiken als de Volvo Penta Easy Connect Interface in uw boot is geïnstalleerd.

Volvo Penta Easy Connect Interface met Bluetooth®

Volvo Penta Easy Connect Interface met Bluetooth®

De kit met de Easy Connect Interface omvat alles dat u nodig heeft om te beginnen en kan worden aangeschaft bij uw lokale Volvo Penta Dealer. De Interface kan rechtstreeks worden aangesloten op de EVC multilink bij de bedieningsplaats of op de motorkabelboom van benzinemotoren zonder EVC. Hulp nodig? Vraag de Volvo Penta dealer om u te helpen bij de installatie.

U kunt met één mobiel apparaat tegelijk verbinding maken met de Interface.

Dealerlocator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator

NMEA-functionaliteit

De Easy Connect Interface omvat NMEA2000-functionalitie. Dit betekent dat de interface ook kan worden aangesloten op een bestaand NMEA-netwerk in de boot. Daarmee heeft u toegang tot aanvullende gegevens over toerental en dieptesensoren.

Ook kunt u met de Easy Connect Interface machinegegevens omzetten voor met NMEA2000 compatibele kaartplotters/multifunctionele displays aan boord.

Compatibiliteit met Easy Connect

Voor Android apparaten moet de versie van het besturingssysteem 5.0 of later zijn met Bluetooth® 4.2 en voor Apple apparaten is iOS 10 of later vereist. Easy Connect is beschikbaar voor een groot aantal Volvo Penta motoren vanaf 2003 en later. Hieronder vindt u een compatibiliteitsoverzicht en een link naar een compatibiliteitslijst met verdere informatie.

Dieselmotoren
D1 en D2 geproduceerd vanaf 2007 en later in enkel- en tweevoudige installaties zonder EVC.
Let op! De Easy Connect app bevat geen diagnostische storingscodes voor D1 en D2 motoren. Voor details zie onderstaande compatibiliteitslijst.

Diesel- en benzinemotoren met Electronic Vessel Control (EVC)
D3, D4, D6, D8, D9, D11, D12, D13, V6 en V8 motoren in enkel- en tweevoudige installaties
Let op! De Easy Connect app bevat geen diagnostische storingscodes voor motoren die zijn geproduceerd vóór 2009. Voor details zie onderstaande compatibiliteitslijst.

Benzinemotoren - zonder EVC
Modeljaar 2006 en later in enkel- en tweevoudige installaties.