Vermogen voor de professionele scheepvaart

EEN UITGEBREID AANBOD

Afgestemd op de professionele scheepvaart

Volvo Penta levert vermogensoplossingen voor professionele klanten over de hele wereld. Ongeacht de toepassing bieden we u ondersteuning gedurende de hele levensduur van het product: van de ontwerpfase tot en met de volledige inbedrijfname. Alles afkomstig van een wereldwijd bedrijf met een sterke lokale aanwezigheid. We bieden u duurzame oplossingen die gunstig zijn voor de bedrijfsvoering en voor het milieu. Hierdoor kunnen we uw activiteiten ondersteunen met uptime en superieure eigendomskosten. Op basis van een uitgebreid motorprogramma met vermogens variërend van 80 tot 660 kW, biedt Volvo Penta aandrijfsystemen en motoren voor aandrijvingen, hulpapparatuur en complete sets scheepsgeneratoren.

WERELDWIJDE LOGISTIEK EN ONDERSTEUNING, LOKALE KENNIS

Volvo Penta kan u assisteren gedurende de hele levensduur van de motor met een uitgebreid aftermarketaanbod. Dit aanbod omvat ons mondiale netwerk van ruim 700 erkende Volvo Penta Marine Commercial dealers, dat lokale service en ondersteuning biedt in zo´n 130 landen, en ons mondiale distributienetwerk voor originele onderdelen van Volvo Penta.

Onderdelen en service
Voorbereid op de toekomst

VOORBEREID OP DE TOEKOMST

Bij de productontwikkeling en vernieuwing ligt onze focus op het realiseren van nog meer betrouwbaarheid, betere prestaties en een lager brandstofverbruik. We maken onderdeel uit van de Volvo Group. Door de technologie en innovaties van de Group te combineren met een grondige kennis en ervaring van de scheepsvaartsector kunnen we steeds investeren in nieuwe maatwerkoplossingen. Dit is gunstig voor onze klanten voor wat betreft connectiviteit, vaareigenschappen en, last but not least, duurzaamheid. We verkleinen onze voetafdruk als het gaat om emissies, geluidsvervuiling en onze werkomgeving.

Betrouwbare, bewezen technologie

De motoren van Volvo Penta zijn het resultaat van 100 jaar ervaring in de scheepvaart. De dieselmotortechnologie van de Volvo Group is grondig getest in trucks, bussen, bouwapparatuur en in een brede reeks machines en apparatuur in tal van bedrijfstakken. Onze scheepsmotoren zijn het resultaat van de bewezen expertise van Volvo Penta. Bovendien zijn ze grondig getest in de praktijk en in de testcentra van Volvo Penta. De betrouwbare werking is bewezen op het land en op het water, in allerlei klimaten, van vrieskou tot verzengende hitte, droogte en vochtigheid, en onder extreme werkomstandigheden.

krachtige prestaties

Krachtige aandrijving

De sleutel voor functionaliteit, inzetbaarheid en prestaties ligt in de motoren en de aandrijflijnen van de boot. De reeks van Volvo Penta, bestaande uit Volvo Penta IPS, de Aquamatic hekaandrijving en binnenboorddieselmotor, levert prestaties zonder concessies te doen aan de betrouwbaarheid, waarbij een hoog vermogen wordt gecombineerd met een laag gewicht, een laag brandstofverbruik en lage emissieniveaus.

Volvo Penta IPS Aquamatic hekaandrijving
heavy-duty

Heavy-duty aandrijving

De heavy-duty-reeks van Volvo Penta is ontwikkeld voor uiterste betrouwbaarheid en ontworpen om jaar in, jaar uit te blijven werken. Het basisontwerp omvat robuuste motorblokken die zijn gefabriceerd van zeer sterke gietstukken, brede lageroppervlakken en krachtige krukassen. Bovendien is elk onderdeel ontworpen om de zwaarste omstandigheden aan te kunnen. 

Binnenboordmotor met schroefas
Scheepsgeneratoren

Scheepsaggregaten / hulpmotoren

De volledige reeks scheepsgeneratoren en dieselmotoren van Volvo Penta biedt betrouwbare en brandstofzuinige voorzieningen voor het aan boord genereren van elektrische stroom en vermogen voor kranen, pompen, luchtcompressoren en andere zware apparatuur. Eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden. Grote prestaties gecombineerd met laag brandstofverbruik en geringe emissieniveaus geven lage kosten voor de gehele levensduur.

Scheepsgeneratoren Hulpmotor

TOONAANGEVEND MET INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

Volvo Penta IPS

MEER VERMOGEN, MINDER BRANDSTOF

Het unieke brandstofbesparende Volvo Penta IPS systeem levert uitzonderlijke prestaties en manoeuvreerbaarheid. Belangrijk voor deze uitzonderlijke kwaliteiten zijn de twee tegengesteld draaiende schroeven die naar voren zijn gericht en onder de kiel voorzien zijn van afzonderlijk bestuurbare aandrijfeenheden. 

Volvo Penta IPS

INTUÏTIEVE REGELING

EVC (Electronic Vessel Control) is Volvo Penta’s eigen elektronische platform. Met het intuïtieve EVC profiteert u van functies voor uitermate precies manoeuvreren en aanmeren, intelligente positionering en andere slimme functies. Het platform is een kant-en-klare oplossing.

KWALITEIT, VEILIGHEID EN ZORG VOOR HET MILIEU

Kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu vormen de kernwaarden van Volvo Penta. Deze waarden zijn integrale elementen voor onze organisatie, producten en de manier waarop we werken. De kernwaarden stimuleren de ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook de manier waarop we onze klanten en de gemeenschap van dienst zijn. In alles wat we doen, tot in de kleinste details, streven we er altijd naar om onderdeel te zijn van een toekomst met verantwoordelijkheden voor de maatschappij, de economie en het milieu.

Dealer locator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator