Tiara Sport introduceert Volvo Penta en Seven Marine Integrated Outboard Experience voor 38 LS

Tiara Sport komt met een nieuw buitenboordsysteem van Volvo Penta en Seven Marine als optie voor de 38 LS op de Miami International Boat Show van 2019.

Tiara Sport introduceert Volvo Penta en Seven Marine Integrated Outboard Experience voor 38 LS

Tiara Sport is de eerste botenbouwer die deze complete oplossing van stuurplek tot schroef op de markt brengt, waarin Volvo Penta's Electronic Vessel Control (EVC) en de buitenboordmotoren van Seven Marine zijn gecombineerd. De krachtige buitenboordmotoren zorgen voor een ongekende ervaring aan boord.

Dit optionele pakket voor de Tiara Sport 38 LS omvat twee Seven 527 V8-buitenboordmotoren van 6,2 liter met Volvo Penta DuoProp aandrijvingen. En daarnaast bestaat het uit de Volvo Penta functies voor zorgeloos varen, zoals besturen en aanmeren met de joystick, verbeterde stuurplek met Glass Cockpit, dynamische positionering, geïntegreerde autopilot-joystick en Easy Connect connectiviteit op afstand, allemaal met elkaar verbonden door het EVC-platform van Volvo Penta.

"Tiara werkt al vanaf 2004 samen met Volvo Penta, toen we onze Tiara Yachts 38 Open wilden uitrusten met het IPS systeem van Volvo Penta. Dit nieuwe pakket voelt niet alleen natuurlijk aan voor ons bedrijf vanwege onze eerdere betrekkingen met het team van Volvo Penta. Het past ook perfect bij ons snelgroeiende merk Tiara Sport”, aldus Tom Slikkers, CEO en President, S2 Yachts, Inc.

Buitenboordmotorprestaties voor een ongeëvenaarde ervaring aan boord
Ron Huibers, president en CEO van Volvo Penta voor Noord- en Zuid-Amerika en bestuursvoorzitter van Seven Marine zei erover: "We brengen vandaag met Tiara Sport het eerste volledig geïntegreerde systeem op de markt dat is ontworpen voor het aandrijven van grotere boten, met de prestaties van buitenboordmotoren en binnenboordsystemen. We zetten een hele grote stap in het verleggen van de grenzen voor wat nu mogelijk is in de buitenboordtechnologie."

De integratie van het DuoProp systeem van Volvo Penta met buitenboordmotoren van Seven Marine levert het grootste schroefbladoppervlak in de sector. De combinatie van DuoProps en het grote vermogen van Seven Marine maakt het mogelijk grotere en zwaardere boten efficiënter voort te stuwen bij elke snelheid. Dit resulteert in verbeterd manoeuvreren en planeren bij lage snelheid, snellere overgang naar plané, hoger vermogen en verbeterde brandstofefficiëntie in het hele toerentalbereik. Bovendien verlagen de DuoProps de cavitatie aanzienlijk, zelfs bij zware golfslag.

Zorgeloos varen
“De geïntegreerde buitenboordervaring van Volvo Penta en Seven Marine vormt een belangrijke mijlpaal, na onze strategische overname van Seven Marine in 2017", aldus Huibers. "Dit is de volgende logische stap in de continue, technologische zoektocht van Volvo Penta naar nieuwe ontwerpen, technieken en structuren die de mondiale maritieme sector zullen veranderen. Het is ons doel om onze technologieplatforms te verbreden en ongeacht de motor geavanceerde oplossingen te leveren met het gewenste vermogen op het water."

Tiara Sport
Tiara Sport is een dochteronderneming van S2 Yachts, Inc., een van de oudste particuliere bootfabrikanten in de Verenigde Staten. Tiara Sport is gevestigd in Holland, Michigan en produceert sportieve jachten met een lengte van 34 tot 38 voet die zijn voorzien van een buitenboordmotor. S2 Yachts, Inc. produceert ook de lijn Tiara Yachts, jachten met binnenboordmotoren met een lengte van 39 tot 53 voet. De lijn van Tiara Yachts omvat de modellen Open, Flybridge en Coupe. Ga voor meer informatie naar tiarasport.com en tiarayachts.com.

Volvo Penta en Seven Marine
Volvo Penta is met circa 3500 dealers in meer dan 130 landen wereldwijd een toonaangevende fabrikant van motoren en complete aandrijfsystemen voor boten, schepen en industriële toepassingen. Volvo Penta werd in juli 2017 meerderheidsaandeelhouder van Seven Marine. Seven Marine ontwerpt, bouwt, produceert en verkoopt buitenboordmotoren over de hele wereld. Het eerste ontwerp van Seven Marine was de 557-buitenboordmotor die stamt uit 2011, en het bedrijf streeft er voortdurend naar om de buitenboordervaring te verbeteren. Ga voor meer informatie naar: volvopenta.com of sevenmarine.com.

Download afbeelding met hoge resolutie>

Neem voor meer informatie contact op met:

Tiara Sport
Whitney Vishey
+1 616 396 9841
wvishey@s2yachts.com

Volvo Penta en Seven Marine
Christine Carlson (America)
+1 757 382 4084
Christine.carlson@volvo.com

Jennifer Humphrey (Global)
+46 (0) 31 323 30 55
Jennifer.humphrey@volvo.com

Gerelateerd nieuws

Essential vessel repowered with Volvo Penta IPS amid lockdown

Northern Offshore Services (NOS) vessel - The M/V Traveller – underwent a major upgrade that lengthened, repowered and modernized the crew transfer vessel. Now powered by Volvo Penta’s Inboard Performance System (IPS) the vessel is already back to ...

Volvo Penta scheepsgeneratoren zorgen voor de aandrijving van de grootste elektrische hybride veerboot in Zweden

Volvo Penta scheepsgeneratoren zorgen voor de aandrijving van de grootste elektrische hybride veerboot in Zweden. De veerboot Tellus vaart over de 1,8 km brede Gullmarsleden, de waterweg tussen Uddevalla en Lysekil, een drukbevaren scheepsroute in ...

De D8 motor is ingedeeld in de klasse 1-2 voor heavy-duty

Nieuwe Volvo Penta D8 MH en MG worden gepresenteerd op de beurs Norshipping 2019 in Oslo. Deze geheel nieuwe heavy-duty motor heeft aanzienlijk lagere geluids- en trillingsniveaus en is lichter zonder dat dit ten koste is gegaan van vermogen, ...