Volvo Penta ondersteunt de vrouwelijke Indiase bemanning bij het afleggen van historische afstanden

De bemanning op de expeditie 'Navika Sagar Parikrama' schreef in oktober geschiedenis door als allereerste Indiase vrouwenteam rond de wereld te varen. De INSV Tarini werd aangedreven door een Volvo Penta D5 motor.

Volvo Penta ondersteunt de vrouwelijke Indiase bemanning bij het afleggen van historische afstanden

De reis van 8 maanden onder leiding van kapitein Vartika Joshi, was het bewijs van hun pure vastberadenheid en moed. De expeditie bestond uit zes etappes en de INSV Tarini legde 21.000 zeemijlen af. De bemanning bezocht 5 landen, passeerde tweemaal de evenaar, voer over 4 continenten, 3 oceanen en passeerde in het zuiden de 3 grote kapen: Leeuwin, Hoorn en de Goede Hoop. En Volvo Penta stond hun gedurende de hele tocht bij.

Volvo Penta heeft een lange geschiedenis in de scheepvaart en was zes keer sponsor van de Volvo Ocean Race. De D5 scheepsmotor kan bogen op de ruim 100 jaar ervaring van Volvo Penta in de maritieme sector. Het was de juiste keuze voor de INSV Tarini, met optimale prestaties in routinematige omstandigheden en ook op kritieke momenten. De Volvo Penta D5 motor heeft een cilinderinhoud van 4,8 liter en een lijnconfiguratie met vier cilinders.

"Voor deze grootse onderneming moesten onze motoren van superieure kwaliteit zijn en voldoen aan de internationale veiligheidsnormen voor de scheepvaart", zegt Miron Thoms, Vice President & Head van Volvo Penta India. "Als milieubewuste organisatie hebben we niet alleen brandstofefficiënte producten, maar promoten we ook acties om onze oceanen schoner te maken. We hopen dit voort te zetten en met onze expertise in de toekomst andere enerverende expedities te ondersteunen."

"De Volvo Group voelde zich vereerd om deze historische en gedenkwaardige reis te mogen ondersteunen," zegt Kamal Bali, President & MD, Volvo Group India. "Door de moed, de vastberadenheid en de passie van deze vrouwen komen miljoenen dromen in India iets dichter bij de werkelijkheid."

Download afbeelding met hoge resolutie>

Gerelateerd nieuws

Essential vessel repowered with Volvo Penta IPS amid lockdown

Northern Offshore Services (NOS) vessel - The M/V Traveller – underwent a major upgrade that lengthened, repowered and modernized the crew transfer vessel. Now powered by Volvo Penta’s Inboard Performance System (IPS) the vessel is already back to ...

Volvo Penta scheepsgeneratoren zorgen voor de aandrijving van de grootste elektrische hybride veerboot in Zweden

Volvo Penta scheepsgeneratoren zorgen voor de aandrijving van de grootste elektrische hybride veerboot in Zweden. De veerboot Tellus vaart over de 1,8 km brede Gullmarsleden, de waterweg tussen Uddevalla en Lysekil, een drukbevaren scheepsroute in ...

De D8 motor is ingedeeld in de klasse 1-2 voor heavy-duty

Nieuwe Volvo Penta D8 MH en MG worden gepresenteerd op de beurs Norshipping 2019 in Oslo. Deze geheel nieuwe heavy-duty motor heeft aanzienlijk lagere geluids- en trillingsniveaus en is lichter zonder dat dit ten koste is gegaan van vermogen, ...