Volvo Penta levert vermogen aan 24 veerboten voor het groeiende toerisme in Vietnam

Vinpearl selecteerde motoren van Volvo Penta voor het vervoer van toeristen op 24 veerboten naar hun nieuwe, idyllische vakantie-eiland in Vietnam.

Vietnam-Vinpearl.png
Vinpearl selecteerde motoren van Volvo Penta voor het vervoer van toeristen op 24 veerboten naar hun nieuwe, idyllische vakantie-eiland in Vietnam.

De bloeiende toeristenindustrie in Vietnam heeft aanzienlijk bijgedragen aan de recente economische groei van het land, en Volvo Penta speelt hierin een rol door vakantiegangers te vervoeren naar hun paradijselijke eilanden. Vinpearl, een dochterbedrijf van het concern Vingroup, maakt gebruik van Volvo Penta D13 MH- en D7C TA-motoren voor de aandrijving van 24 veerboten naar de Vietnamese vakantieoorden Ha Long Bay en Nha Trang.

De bezoekers worden met 24 particuliere veerboten vervoerd naar idyllische oorden, omgeven door witte zandstranden en een kristalheldere blauwe zee, hoewel nog niet alle boten in bedrijf zijn. Met een lengte van 17,5 m en gewicht van 18 ton, kunnen de veerboten tot 60 passagiers per vaartuig comfortabel vervoeren. De veerboten zijn dagelijks 18 uur actief met tussenpozen van 30-60 minuten, van 6 uur ´s ochtends tot middernacht. Elke tochtje bedraagt niet meer dan 1-2 zeemijlen, om passagiers in slechts enkele minuten naar hun bestemming te pendelen.

Van de 24 veerboten worden er vier van aangedreven door dubbele Volvo Penta D7C TA-motoren, met een toerental van 2300 en kruissnelheid van een aangename 19 knopen (bijna 40 km/u). De overige 20 veerboten worden aangedreven door Volvo Penta's nog krachtigere dubbele D13 MH-motoren, met een motortoerental van 1900 en die snelheden tot 26 knopen halen.

Vinpearl neemt de vaartuigen gefaseerd in bedrijf. In 2016 waren er vier boten in bedrijf, gevolgd door nog eens zes tegen eind 2016. Vinpearl neemt nog eens 14 schepen in de vaart in 2017.

De duurzame relatieopbouw
van Volvo Penta met Vinpearl begon in 2011, toen de group twee motorjachten importeerde, waarvan eentje werd aangedreven door een dubbele Volvo Penta D6-370A/DPH-motor. Dumarest, de Volvo Penta dealer in Vietnam, bood Vinpearl continue ondersteuning met betrekking tot aftermarketactiviteiten, waardoor een goede en duurzame relatie met de vakantie-operator werd gevormd. De betrekkingen met en de prestaties van Volvo Penta waren zelfs zo goed dat Vinpearl in 2015 nog eens twee Volvo D6-370A-motoren kocht voor het hermotoriseren van het motorjacht dat oorspronkelijk werd aangedreven door een motor die niet het merk Volvo Penta droeg.

Volvo Penta's langdurige relatie met de Vietnamese dealer Dumarest en Vinpearl was doorslaggevend bij verdere verkopen. “De motoren van Volvo Penta zijn betrouwbaar en presteren uitstekend. En gekoppeld aan de goede aftermarketondersteuning die we ontvingen van Dumarest, hebben hun motoren onze voorkeur,” zegt Phan Thanh Hai, Vinpearl’s hoofd van de afdeling techniek- en scheepsmanagement.

De samenwerking tussen Dumarest en Volvo Penta dateert van de jaren '90, vooral door de levering en ondersteuning van scheepsmotoren voor de Vietnamese kustwacht.

De veerboten worden gebouwd door Song Lo Shipyard in Nha Trang, die al geruime tijd klant van Volvo Penta is. “We hebben in de loop der jaren vele motoren van Volvo Penta geïnstalleerd. Ze zijn gemakkelijk te monteren en leveren indrukwekkende prestaties waardoor ze passen bij ons bootontwerp,” voegt Nguyen Van Thanh, directeur van de scheepswerf Song Lo, eraan toe.

Tot dusver is dit een van de grootste orders die Volvo Penta ontving uit de regio voor veerboten van deze omvang, en het bewijst hoe waardevol goede betrekkingen met de dealer kunnen zijn.

Volvo Penta vindt u op stand 18 op de Interferry Conference in Manila van 15-19 oktober.