PT Palindo Marine kiest voor Volvo Penta voor eilandhopping veerdiensten

De Indonesische PT Palindo Marine is al geruime tijd klant en continueert nu de relatie met Volvo Penta door montage van D16 MH-motoren in de twee nieuwste veerboten met een capaciteit voor 180 en 220 passagiers.

MV-Oceanna.png
Volvo Penta werkt al lange tijd samen met PT Palindo Marine, een van de grootste veerdienstoperators in Riau Islands, Indonesië. Vorig jaar werd de samenwerking verlengd met de koop van vijf D16MH-scheepsmotoren voor de aandrijving van twee veerboten van PT Palindo Marine: Oceanna 12 en Oceanna 15.

PT Palindo is al vanaf 2003 een trouwe klant van Volvo Penta. En met de toevoeging van de D16 MH-motoren, met een vermogen van 750 pk, heeft de operator nu de beschikking over ruim 60 motoren van Volvo Penta op 22 aluminium veerboten.

Dhr. Harmanto, de eigenaar van PT Palindo Marine, zegt: “We maken al vele jaren gebruik van producten van Volvo Penta en installeren die op de meeste van onze veerboten hier in Batam, Indonesië. De reden is de robuustheid van de motoren, zoals de D16 MH 750HP, de uitstekende betrouwbaarheid en een lange levensduur.

“Bovendien hielp de D16 MH het brandstofverbruik te verlagen met 20 procent, wat leidde tot een reductie van onze bedrijfskosten. Wat betreft onderhoud en service is de D16 MH zeker eenvoudig te hanteren. Met name de aftermarketondersteuning van Volvo Penta heeft ons in al die jaren nooit teleurgesteld.”

Oceanna 12 is een veerboot van 28 meter, met een gewicht van 35 ton, en een capaciteit tot 180 passagiers. Deze veerboot is voorzien van een dubbele motorinstallatie. Oceanna 15 is daarentegen een iets grotere boot: 35 meter lengte, met een gewicht van 40 ton en kan tot 220 passagiers vervoeren. Om aan de hogere eisen van dit grote vaartuig te voldoen, werd deze veerboot uitgerust met een drievoudige motorinstallatie.

De twee veerboten werden geleverd tussen september 2015 en maart 2016, en worden ingezet voor het vervoer van passagiers tussen een groep prachtige Indonesische eilandjes waaronder Batam Island, Tanjung Pinang Island, Dabuk in Sumatra en Tanjung Balai Island.

Bij een bescheiden motortoerental van 1700 tpm varen de veerboten met een pittige snelheid van tussen de 26 tot 29 knopen, waarbij de motoren voldoende vermogen leveren om te navigeren bij vaak wisselende zeegesteldheid, afhankelijk van de gekozen route en het seizoen.

Oceanna 12 is nu bijna een jaar in bedrijf en de Oceanna 15 zeven maanden. Beide veerboten varen uitstekend en leveren betrouwbaar vervoer voor de groeiende toeristenindustrie, waarbij de motoren van Volvo Penta aan de verwachtingen voldoen.

Volvo Penta vindt u op stand 18 op de Interferry Conference in Manila van 15-19 oktober.