Volvo Penta levert krachtig hulpmiddelen voor Indiaas farmaceutisch bedrijf

Volvo Penta en gensetdealer Rai & Sons hebben hun krachten gebundeld voor het leveren van robuuste units en uitstekende aftermarketservices aan de Indiase farmaceutische industrie. Eén van de klanten is het internationale bedrijf Apotex.

Volvo Penta levert krachtig hulpmiddelen voor Indiaas farmaceutisch bedrijf

Apotex Research in India maakt gebruik van de gensets van Rai & Sons, die worden aangedreven door Volvo Penta motoren.

Apotex is wereldwijd een belangrijke speler in de farmaceutische industrie met als missie het leveren van betaalbare medicijnen van hoge kwaliteit aan patiënten over de hele wereld. De Indiase divisie van het bedrijf, Apotex Research, houdt zich bezig met productontwikkeling, klinische evaluaties en de productie van geneesmiddelen, waarvan ruim acht miljoen doseringen per jaar zijn bestemd voor de export. Het in Bangalore gevestigde bedrijf heeft een betrouwbare elektriciteitsbron nodig om de activiteiten uit te voeren. Al meer dan een decennium worden gensets van Rai & Sons toegepast, die worden aangedreven door Volvo Penta motoren.

"We zijn een groeiend bedrijf en het is van essentieel belang dat we altijd efficiënt kunnen werken", zegt Shridhara Gowda, senior officer van de afdeling engineering en onderhoud van Apotex Research.

"De stroomvoorziening van het elektriciteitsnet in dit gebied was onbetrouwbaar toen we van start gingen met onze activiteiten, en daarom hebben we vanaf het begin op deze generatorsets vertrouwd. Die zijn essentieel geweest voor de ontwikkeling van Apotex in de farmaceutische industrie."

De noodzaak van goede aftermarketservice
De Indiase farmaceutische industrie is qua volume de op twee na grootste in de wereld, en zal naar verwachting in 2025 groeien naar 100 miljard USD. Apotex levert producten aan Europa, Canada en Australië. In eerste instantie koos het bedrijf voor de gensets van Rai & Sons met Volvo Penta motoren voor het leveren van primair vermogen. De units worden nu voornamelijk gebruikt voor stand-by vermogen, omdat het elektriciteitsnet betrouwbaarder is geworden. Ze worden ongeveer 400 uur per jaar gebruikt. Het bedrijf heeft een serviceovereenkomst met Volvo Penta en Rai & Sons om erop te kunnen vertrouwen dat de motor en generatorset te allen tijde volledig operationeel zijn.

"Deze units zijn betrouwbaar en robuust", zegt Gowda. "We kunnen continu ondersteuning voor onze stroomvoorziening krijgen wanneer we dat nodig hebben, zowel van Rai & Sons als Volvo Penta, wat erg belangrijk is."

Ondersteuning van de klant voor maximale productiviteit
Rai & Sons is al ruim zestig jaar actief en heeft vestigingen verspreid over heel India. De dealer werkt al ruim 20 jaar samen met Volvo Penta en gebruikt voor de gensets voornamelijk de 16-liter motoren van de Zweedse fabrikant.

"We installeren Volvo Penta motoren in onze gensets omdat ze betrouwbaar en robuust zijn. Ze hebben bovendien een uitstekende brandstofzuinigheid, wat de totale eigendomskosten voor onze klanten laag houdt," zegt Saji Cherian, hoofd verkoop van dieselgensets bij Rai & Sons. "We hebben één aanspreekpunt voor verkoop en aftermarketsupport, dus dit vergemakkelijkt het voor klanten om gensets van ons af te nemen."

De dieselgeneratorsets van Volvo Penta die voornamelijk door Rai & Sons worden gebruikt, zijn de modellen TAD1641GE en TAD1642GE. De motoren van 16,1 liter zijn voorzien van elektronische hogedrukbrandstofinspuiting, bovenliggende nokkenas, turbo en een luchtgekoeld uitlaatspruitstuk. De motoren hebben een dubbel motortoerental: 1500 toeren bij 50 Hz en 1800 toeren bij 60 Hz en kunnen worden ingezet voor zowel primair als stand-by vermogen. De TAD1641GE produceert tot 513 kWe en het zustermodel tot 550 kWe.

De servicecontracten van Volvo Penta zorgen dat de motor soepel en efficiënt draait, zodat klanten de uptime van hun apparatuur kunnen maximaliseren en de kosten laag kunnen houden. De overeenkomsten kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant, afhankelijk van operationele vereisten en budget. Onderhoud en reparaties worden uitgevoerd door deskundige technici van Volvo Penta.

"Apotex is een groeiend bedrijf en we hebben hen geholpen met trainingen voor activiteiten en onderhoud, en met de aftersales services van Rai & Sons", zegt Marilingappa HV, Director of Sales and Customer Support voor Volvo Penta India.

"De service die we klanten bieden, is erop gericht om stilstand van machines tot een minimum te beperken door zowel preventieve training als aftermarket support. Dit stelt hen in staat hun apparatuur efficiënt te laten draaien en de productiviteit te maximaliseren, twee belangrijke factoren in een succesvol bedrijf."

Download afbeelding met hoge resolutie>

Neem voor meer informatie contact op met:

Ann Parmar
PR & Communication Industrial
Volvo Penta
Tel: int +46 (0) 31 32 207 69
E-mail: ann [dot] parmar [at] volvo [dot] com

Gerelateerd nieuws