Besparing van $ 113.000 op brandstof per jaar met Volvo Penta D16

De motor van het Amerikaanse bedrijf Thompson Recycle Company draait zeven dagen per week en 24 uur per dag gedurende negen maanden van het jaar. Bij de motorkeuze waren betrouwbaarheid en brandstofverbruik doorslaggevend. Volvo Penta D16 is de juiste keuze gebleken.

Thompson Recycle Company

Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat John Thompson zijn bedrijf Thompson Recycle Company oprichtte in Michigan in de VS. Het bedrijf exploiteert verspreid over de staat drie mobiele breekinstallaties en maakt van gerecycled asfalt en bestrating herbruikbare producten voor de wegenbouw.

In 2015 kocht Thompson een generator die wordt aangedreven door een Volvo Penta D16. Dit na uitgebreid onderzoek en consistente positieve aanbevelingen van collega's in de branche, ondanks het feit dat Thompson eerder andere mobiele generatormerken had gebruikt.

"Onze generatoren zijn de belangrijkste voedingsbron voor de mobiele installaties", zegt Thompson. "De Volvo Penta D16 motor van 600 kWh levert uitzonderlijke prestaties bij het genereren van vermogen en doet het altijd ongeacht weersomstandigheden en extreme temperaturen."

De mobiele installaties van Thompson werken zeven dagen per week en 24 uur per dag gedurende negen maanden van het jaar. Behalve de bewezen betrouwbaarheid van de D16 waren ook de brandstofbesparingen opmerkelijk. Vorige generatoren verbruikten 33-35 gallon per uur. De Volvo Penta D16 heeft een verbruik van 16-17 gallon per uur waardoor de brandstofkosten bijna zijn gehalveerd. Thompson Recycle bespaart zo $ 113.000 aan brandstof per jaar, per eenheid, op basis van 3500 uur.

"Onze medewerkers op de site zijn dol op de D16. De motor is stiller, heeft een kleiner chassis, is minder zwaar voor de trailer en heeft een langere bedrijfstijd door langere onderhoudsintervallen", zegt Thompson. "Voorheen moesten we om de 250 uur de olie verversen, met de Volvo Penta hebben we intervallen van 500 uur."

De samenwerking met General Equipment Company waar hij de D16 heeft gekocht en waar een aangepaste trailer werd gebouwd, is fantastisch, zegt Thompson. In Michigan werkt hij samen met Alta Equipment Company. Hij is tevreden over de prestaties voor routineonderhoud, de beschikbaarheid van Volvo Penta onderdelen en de aangepaste garantie.

De mobiele breekinstallaties van Thompson wisselen 40-50 keer per jaar van locatie en recyclen meer dan een miljoen ton afgedankt asfalt tot bruikbare materialen. "We zijn sterk afhankelijk van onze voedingsbron en de klanten vertrouwen op ons", zegt Thompson. "We zijn erg blij met de stroomopwekking en de prestaties van de D16 en hebben al een tweede motor voor het bedrijf gekocht."

Gerelateerd nieuws