Volvo Penta introduceert nieuwe motoren voor de gensetmarkt met een maximaal vermogen van 800 kVA.

Volvo Penta introduceert twee nieuwe dieselmotoren, waaronder een motor die de hoogste vermogensdichtheid per liter cilinderinhoud heeft in zijn klasse. De TWD1645GE- en TWD1644GE-motoren vormen een uitbreiding op de concurrerende reeks van Volvo Penta en verstevigen de inzet van het bedrijf op gensets voor internationale klanten.
Volvo Penta introduceert nieuwe motoren

Volvo Penta neemt een grote stap voorwaarts door het toevoegen van nieuwe technologieën en functies voor nieuwe genset motoren. De 16-liter TWD1645GE motor is ontworpen om tot 10 procent meer vermogen te produceren in vergelijking met eerdere modellen en vormt daarmee een toonaangevende, losstaande krachtbron. Door de instelbare toerentalinstellingen kan de motor over de hele wereld worden toegepast.

“Het is een spannende stap voor ons om deze motor met de hoogste vermogensdichtheid in zijn klasse te introduceren,” zegt Giorgio Paris, hoofd van Volvo Penta’s industriële segment. “We stellen een nieuwe norm in het genereren van stroom met ons toonaangevende aanbod. De motor is voorzien van de laatste ontwikkelingen, waardoor we het meeste vermogen kunnen bieden per liter cilinderinhoud van alle 16-liter motoren op de markt.”

Toonaangevende vermogensdichtheid
De TWD1645GE produceert tot 800 kVA bij 1800 toeren (60 Hz) en tot 770 kVA bij 1500 toeren (50 Hz). Het iets kleinere model, de TWD1644GE, produceert tot 752 kVA bij 1800 toeren en tot 717 kVA bij 1500 toeren. Beide motoren zijn berekend op 94 procent generator efficiëntie.

“We hebben dit niveau van vermogensdichtheid weten te bereiken door onze technologie geavanceerder te maken en nieuwe kenmerken toe te voegen,” zegt Krikor Abraham, Volvo Penta’s productmanager voor gensets. “We zijn in staat meer vermogen uit de motoren te halen, waardoor klanten een reeks voordelen krijgen."

De nieuwe 16-litermotor is voorzien van: tweetrapsturbocompressors en nieuwe heavy-duty stalen zuigers voor het leveren van een uitstekende vermogensdichtheid; geoptimaliseerde verbranding met elektronisch geregelde hogedruk pompverstuivers, wat een uitstekende brandstof efficiëntie  en lage uitstootniveaus oplevert; geüpgradede kabelboom, voor optimale isolatie in zware omgevingen; koelingspakket met 2 circuits; een geavanceerd motorregelsysteem.

De motor kan worden toegepast voor primair vermogen, op locaties zoals bouwterreinen waar geen netvoeding aanwezig is, en als stand-byvermogen, voor locaties als ziekenhuizen die een back-up energievoorziening moeten hebben voor het geval er een storing optreedt in de normale voedingsbron.

Gunstig voor klanten, gunstig voor het milieu
Volvo Penta is een toonaangevende producent van vermogensproducten van topkwaliteit De TWD1645GE en TWD1644GE beschikken over dezelfde motorbasis als de rest van de reeks 16-literdieselmotoren, wat de installatie en het onderhoud vergemakkelijkt. Bovendien zijn klanten dankzij de nieuwe, verbeterde functies verzekerd van lage totale eigendomskosten en een uitstekende brandstofzuinigheid. Ook zorgt de soepele werking voor minder geluid en trillingen. De motoren voldoen aan EU Stage II-niveaus met minder uitlaatemissies, wat gunstiger is voor het milieu.

Download de afbeelding met hoge resolutie van de TWD1645GE motor 1


Download de afbeelding met hoge resolutie van de TWD1645GE motor 2