Een helder idee voor Formule 1-races

De Grand Prix van Singapore was de eerste Formule 1-race die 's nachts werd verreden. En dat is nog steeds zo. De 61 ronden van in totaal 308 kilometer worden verreden onder kunstverlichting van hoog vermogen.
Een helder idee voor Formule 1-races

En als we hoog vermogen zeggen, dan bedoelen we dat ook. De 2000 W lampen leveren 3000 lux, wat overeenkomt met 4 keer de verlichting van de meeste stadions. De enorme verlichtingssystemen zijn er niet alleen voor de 21 chauffeurs of de 84.000 toeschouwers, maar vooral vanwege de vereisten van de tv-teams.

Zo wordt dit geregeld: voor de Grand Prix worden langs het raceparcours 25 gensetunits opgesteld die met 500 kVA primair vermogen draaien. Deze units, aangedreven door 16-liter Volvo Penta TAD1641GE-motoren, leveren in totaal 12.500 kVA (10 mW) aan elektriciteit voor de verlichting van de racebaan. Dit betekent dat er wat extra capaciteit is voor het geval sommige units uitvallen.

Organisatoren van prestigieuze evenementen moeten vertrouwen op topleveranciers en de best beschikbare producten. Er mag niets fout gaan. Dit geeft aan hoeveel vertrouwen de Grand Prix van Singapore in Volvo Penta heeft.

Daniel Boberg

Business development manager, Volvo Penta

“Dit is de vierde Grand Prix van Singapore waarbij Volvo Penta is betrokken,” zegt Daniel Boberg, business development manager voor de Volvo Penta regio Emerging Markets and Asia Pacific. “Organisatoren van prestigieuze evenementen moeten vertrouwen op topleveranciers en de best beschikbare producten. Er mag niets fout gaan. Dit geeft aan hoeveel vertrouwen de Grand Prix van Singapore in Volvo Penta heeft. We zijn er trots op dat onze kwaliteit en betrouwbaarheid voor de hele wereld zichtbaar zijn.”