Aanbevelingen voor onderhoud

Aanbevelingen voor onderhoud

HAAL HET MEESTE UIT UW MOTOR

De beste omstandigheden voor een langdurig betrouwbare motor die goede prestaties levert, omvatten regelmatig gepland onderhoud en het gebruik van originele Volvo Penta onderdelen. Ongeacht de bedrijfsomstandigheden raden we aan contact op te nemen met uw Volvo Penta dealer voor advies over uw specifieke onderhoudsbehoeften. Als u uw motor optimaal wilt benutten en de allerbeste omstandigheden wilt creëren voor een soepele, productieve werking, zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten.

Volg de instructies in het instructieboek op

Volg de aanbevelingen voor onderhoud in het instructieboek op en voorkom onnodige slijtage, verminder uitval en verhoog de prestaties en de levensduur van de motor. In het instructieboek dat wordt meegeleverd bij de motor, vindt u een overzicht van de benodigde onderhoudsbeurten en de kwaliteit van brandstof, olie en koelvloeistoffen die voor uw motor geschikt zijn.

HET ONDERHOUDSPROTOCOL DOWNLOADEN

Het onderhoudsprotocol bevat de vereiste onderhoudspunten voor uw motor in één document. Het serviceprotocol vormt een aanvulling op het instructieboek en geeft een overzicht van al het onderhoud. Bij oudere motoren maakt het onderhoudsprotocol deel uit van het instructieboek. Voor motoren die na 2006 zijn geproduceerd, kunt u hier het onderhoudsprotocol downloaden.

REGISTREER UW MOTOR

Registreer uw motor zodat de lokale dealer is voorbereid bij ondersteuning van uw motor en de juiste onderdelen en service nooit ver weg zijn. U ontvangt ook belangrijke informatie over kwaliteitscampagnes en terugroepacties. Neem contact op met uw lokale Volvo Penta dealer om uw motor te registreren.

Olieanalyse voor een betere controle

Maak regelmatig gebruik van de Volvo Penta Olieanalyse om trends zichtbaar te maken en vroegtijdig een waarschuwing te ontvangen bij abnormale slijtage van motoronderdelen. Met deze informatie kunt u preventief onderhoud en eventueel het vervangen van onderdelen plannen. Ook kunt u ongeplande uitval voorkomen, reparatiekosten verminderen en de totale productiviteit vergroten.

Productiviteit maximaliseren – verrassingen minimaliseren

Productiviteit maximaliseren

Goed gepland onderhoud en expertise zijn essentieel om maximale prestaties en een laag brandstofverbruik te garanderen gedurende de levensduur van uw motor. Niemand kent uw motor beter dan uw lokale dealer van Volvo Penta. Uw dealer kan een onderhoudschema opstellen en de ondersteuning afstemmen op uw specifiek eisen: van periodieke inspecties tot uitgebreide service- en onderhoudsprogramma's.

De dealer wordt continu bijgeschoold in de laatste technologie, reparatiemethoden en geavanceerde diagnosesystemen van Volvo Penta. Samen met het gebruik van originele onderdelen van Volvo Penta zorgt dit dat uw motor optimaal wordt onderhouden. Als u de expertise van de Volvo Penta dealer benut, zorgt u voor maximale inzetbaarheid en waarde van uw investering, zodat de volle capaciteit van uw bedrijf kan worden ingezet.

Dealer locator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator