Volvo Penta: Het hart dat altijd blijft kloppen

De motoren van Volvo Penta worden over de hele wereld in de landbouw gebruikt. In Australië gebruiken boeren de betrouwbare en zuinige motoren om de irrigatie te optimaliseren.

Aaron en Donna Solomon, eigenaren van Diesel Gas Moree.

Australië is een land van landbouwers. Elk jaar binden boeren de strijd aan met extreme droogte en eindeloze regenbuien om producten te oogsten die de wereld kleden en voeden. In plaatsen als Moree in New South Wales worden de boeren door de verzengende hitte van de zomers gedwongen om hun irrigatiesystemen te optimaliseren.

Niemand begrijpt dit beter dan Aaron en Donna Solomon, de eigenaren van Diesel Gas Moree, die vanaf 2009 Volvo Penta motoren leveren en onderhouden voor de boerenbedrijven van Moree.

“De boeren in deze streek hebben de laatste jaren te maken gekregen met tamelijk moeilijke omstandigheden”, vertelt Aaron. “De industrie zoekt naar uiterst zuinige waterbeheersystemen die elke druppel water zo intensief mogelijk benutten. Hun motoren moeten kunnen draaien wanneer dat nodig is.”

Ben Watson, van Allabah Pastoral Company.

Ben Watson werkt bij Allabah Pastoral Company, een grote katoenplantage en veehouderij. Elke dag worden de Volvo Penta motoren ingezet voor de bediening van de waterpompen van Allabah. Ze zijn onmisbaar en leveren een grote betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

“We zijn erg afhankelijk van Volvo Penta om het water op te slaan als het beschikbaar is”, zegt hij. “Als je zo'n vier of vijf kilometer door de stromende regen moet afleggen en de startknop niet werkt, is dat een kwalijke zaak. Met Volvo Penta gaat het allemaal geweldig. Deze motoren zijn een echte verandering voor de betrouwbaarheid en ook voor het brandstofverbruik.”

David Phelps bij Havana Farming is ook afhankelijk van dieselvermogen om het water over zijn enorme plantage te laten lopen. Dankzij de lange onderhoudsintervallen van de betrouwbare Volvo Penta motoren kan Havana Farming kostenefficiënt werken.

“We hebben 20-25 jaar geleden gekozen voor Volvo Penta. Dat zijn zeer betrouwbare motoren en nu bij het upgraden blijven we bij Volvo; ik zou niet weten waarom we zouden veranderen. Ze waren 20 jaar geleden hun tijd ver vooruit. En met de nieuwe motoren lopen ze ook weer voorop. Net als in elk ander bedrijf moet de motor blijven draaien, anders lopen de resultaten snel terug”, zegt hij.

Betrouwbare motor, betrouwbare dealer
Diesel Gas Moree heeft onlangs geïnvesteerd in een gloednieuwe werkplaats. Dat maakt het leven van Aaron en Donna Solomon makkelijker maar geeft de boeren ook vertrouwen voor de lange termijn.

“We verkopen niet alleen een product, we ondersteunen de boeren op het land. We hebben de nodige reserveonderdelen, onderhoudsservice, medewerkers en nu een nieuwe werkplaats,” zegt Aaron.

“Ze leveren een hoogwaardige service”, aldus David Phelps. “Ze doen er alles aan om aan je wensen tegemoet te komen, en wij vragen nogal wat. Ze hebben me nog niet teleurgesteld en ik denk niet dat dat gaat gebeuren.”

Met meer dan 100 jaar ervaring met geavanceerde motortechnologie en techniek blijft Volvo Penta hier ook voor de komende generaties.

Gerelateerd nieuws

Five Volvo Penta films on Stage V engines

Highlighting the benefits of the improvements in its Stage V engine range for off-road applications, Volvo Penta has launched a new film series. It shows how the company understands the specific customer needs, and then optimises the engine ...

De Volvo Penta motor is uitstekend geschikt voor de zware omstandigheden bij het oogsten in India

"Het is hier heet en stoffig, en we vervoeren zeer zware vrachten. Dit is seizoensgebonden werk, dus we hebben een motor nodig die onder extreme omstandigheden snel en intensief presteert." Machine-operator Kishor Nagese zit achter het ...

Getest op perfectie

Volvo Penta voert al sinds 2010 praktijktesten met motoren uit op een locatie voor betonproductie in het Zweedse Uppsala. De nieuwe Stage V D13 motor bespaart steenbrekerij Dalby Maskin 15 liter brandstof per uur terwijl de onderhoudsintervallen ...