Elektrische terminaltrekker met Volvo Penta aandrijving schittert op TOC Europe

Volvo Penta zet de volgende stap op weg naar elektrische aandrijvingen in 2021. Op de TOC Europe 2019, de toonaangevende vakbeurs voor haven- en terminaltechnologie, presenteert het bedrijf een emissievrije terminaltrekker met een elektrische aandrijflijn.

1860x1050-electric-terminal-tractor-TOC

Op de beurs TOC Europe die dit jaar in Rotterdam wordt gehouden van 18-20 juni, levert Volvo Penta het bewijs voor de vorderingen bij de ontwikkeling van het elektromobiliteitsplatform van de toekomst, door de presentatie van een terminaltrekker met elektrische aandrijving.

Volvo Penta bouwde de terminaltrekker om naar een volledig elektrische uitvoering met behulp van de beproefde elektromobiliteitstechnologie van de bus- en trucktoepassingen van Volvo.

"We streven naar duurzame energieoplossingen, niet alleen vanwege het milieu maar ook vanuit een financieel oogpunt", zegt Peter Granqvist, CTO van Volvo Penta. "We zien dat bepaalde elektrische toepassingen het punt bereiken waarop ze lagere totale eigendomskosten hebben dan dieselmotoren. Materiaalverwerking is een veelbelovend segment voor elektrificatie vanwege het hoge machinegebruik en de grotere mogelijkheid tot opladen. We hebben daarom besloten een proefopstelling voor dit segment te maken om feedback uit de markt te implementeren in onze ontwikkeling."

Nauwe samenwerking met OEM's en operators
Tijdens het aanpassings- en optimalisatieproces van de elektrische aandrijflijn verwierf Volvo Penta meer inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden van het installatieproces in terminaltrekkers. Dit is van groot belang bij het ontwerpen van aandrijfoplossingen voor OEM's.

"Onze benadering bij de verdere ontwikkeling is gericht op nauwe samenwerking met OEM's en operators. Dat is cruciaal voor het welslagen", voegt Granqvist eraan toe. "Als we grondige kennis hebben van de toepassingen, kunnen we onze oplossingen geschikt maken voor het beoogde doel en aanpassen aan de behoeften van de klant. We willen een volledig systeem leveren en benutten ons internationale aftermarket-servicenetwerk om de verantwoordelijkheid te nemen voor de volledige systeeminstallatie. Zo helpen we onze klanten bij de overgang naar nieuwe en schone technologie."

Volvo Penta kan steunen op de beproefde technologie van Volvo en de kennis op het gebied van elektromobiliteit, in combinatie met een grondig inzicht in de toepassingen en behoeften van de klant. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat Volvo Penta de elektrische aandrijflijn gaat ontwikkelen in de eerste geïndustrialiseerde, elektrische brandweerauto van de Oostenrijkse fabrikant Rosenbauer. De strategische samenwerking met een van 's werelds beste fabrikanten van brandweervoertuigen volgde op de aankondiging dat Volvo Penta het aandrijfsysteem levert voor een volledig elektrische veerboot in Göteborg. Beide projecten laten zien dat het bedrijf belangrijke stappen zet om te komen tot geëlektrificeerde aandrijfoplossingen.

Bezoekers kunnen de terminaltrekker bekijken op het buitenterrein van Volvo Penta bij TOC Europe. De elektrische aandrijflijn kan worden bekeken op de stand (E20) waar ook deskundigen aanwezig zijn voor meer informatie.

Een concurrerende Stage V oplossing
Volvo Penta brengt op de TOC ook de Stage V dieselmotorenreeks onder de aandacht. Op de stand wordt een Stage V D8 motor getoond samen met de EATS-oplossing.

"Het Stage V motorengamma is een concurrerende oplossing die waardevol is voor OEM's en klanten in de materiaal verwerkende sector", zegt Granqvist. "De reeks is geoptimaliseerd voor de behoeften van de klant en biedt eenvoudige installatie, bediening en onderhoud. Voor de hele reeks is het brandstofverbruik tot 5% verminderd (in vergelijking met de Stage IV motoren). Ook is de passieve regeneratie geoptimaliseerd, waardoor er geen noodzaak is voor regeneratie bij stilstand."

Download afbeelding met hoge resolutie >

Neem voor meer informatie contact op met:

Ann Parmar
PR & Communication Industrial
Volvo Penta
Tel: int +46 (0) 31 32 207 69
E-mail: ann [dot] parmar [at] volvo [dot] com

Gerelateerd nieuws

Volvo withdraws from Conexpo over virus concerns

All business areas within the Volvo Group have jointly decided to not attend Conexpo-Con/Agg 2020 due to the outbreak and continuing concerns relating to the Coronavirus Covid-19.

...

Volvo Penta levert Stage V vermogen voor mobiele vergruizers van Metso

OEM Metso levert apparatuur voor betonproductie. Het bedrijf ging in 2016 een partnerschap aan met Volvo Penta vanwege de toenemende vraag van klanten naar zuinige motoren. Nu is het bedrijf van plan om de Volvo Penta Stage V oplossingen te ...

bauma 2019: De Volvo Penta Stage V oplossing geeft een brandstofbesparing tot 5%

De praktijktesten met de Stage V motoren van Volvo Penta waren zeer veelbelovend, met een besparing in brandstofverbruik tot 5%*. Hierdoor daalt niet alleen de CO2 -uitstoot, maar zijn ook de totale eigendomskosten lager. Daarmee kunnen ...