De Volvo Penta motor is uitstekend geschikt voor de zware omstandigheden bij het oogsten in India

"Het is hier heet en stoffig, en we vervoeren zeer zware vrachten. Dit is seizoensgebonden werk, dus we hebben een motor nodig die onder extreme omstandigheden snel en intensief presteert." Machine-operator Kishor Nagese zit achter het stuur van de Shaktiman Tejas. Deze machtige oogstmachine plukt, hakt, reinigt en transformeert suikerriet tot schijfjes voor verwerking in suikerfabrieken in de Indiase staat Gujarat.

Plukken, hakken, schoonmaken. De Tejas-oogstmachine van Shaktiman transformeert vervolgens suikerriet tot schijfjes die worden verwerkt in suikerfabrieken.

Een tevreden operator. Kishor Nagese rijdt al ruim tien jaar op oogstmachines en is verrukt over de Tejas en de Volvo Penta motor.

"Het belangrijkste bij deze machines zijn de bedrijfszekerheid en prestaties", vervolgt Kishor Nagese, die in de zinderende hitte heen en weer rijdt door de uitgestrekte velden. Hij is vooral onder de indruk van de Volvo Penta D5 motor die de Tejas-oogstmachine van Shaktiman aandrijft. "Het overgebrachte vermogen van deze motor is ongelooflijk krachtig en we hebben een fantastisch laag brandstofverbruik. We hebben ook snelle toegang tot onderdelen en service wanneer dat nodig is. Het is een uitstekende combinatie."

De oogst in de provincie Maharashtra State is goed voor de lokale productiviteit en voor de kwaliteit van leven. In dit uitgestrekte land met grote verschillen in levensstandaard zijn er veel uitdagingen voor Indiase boeren. Zoals onzekere weersomstandigheden, het ontbreken van werk, gebrek aan adequate informatie en beperkte toegang tot technologie. Er is een algemeen gebrek aan bewustzijn onder lokale boeren in deze regio over nieuwe concepten van landbouwmechanisatie. Dus is het erg belangrijk dat Shaktimans model oplossingen biedt die de productiviteit voor duurzame bedrijfssuccessen verbeteren.

De Tejas-oogstmachine van Shaktiman houdt even pauze na een zoveelste lange werkdag op het land.

De oogstmachine Tejas is een harde werker die alle omstandigheden aankan. Met de Volvo Penta motor worden voordelen als meer vermogen en brandstofbesparing doorgegeven aan de vele eindafnemers in de verschillende regio's van India. "Er zijn verschillende redenen waarom we op deze motor vertrouwen", zegt Vishwa Somannavar, Business Head - Cane Solutions, Sales & Marketing bij Shaktiman. "De onderhoudsintervallen zijn twee keer zo lang als van andere motoren die we in bedrijf hebben gehad, terwijl de intervallen voor de vervanging van koelvloeistof bijna vier keer zo lang zijn. Het is een uitstekende match voor een van onze belangrijkste producten."

Terwijl de Tejas zijn weg door de velden vervolgt om suikerriet te kappen, zit de lange werkdag er voor Kishor Nagese bijna op, maar hij praat nog steeds enthousiast over zijn werk. "Het is een genot om met deze oogstmachine te rijden. Het percentage afval tijdens het kappen kan een probleem zijn, maar bij deze is het echt gering. Ik heb honderd procent vertrouwen in zowel de oogstmachine als de motor!"

Shaktiman is van plan om in de toekomst nog meer nieuwe technologie van Volvo Penta te introduceren in de Indiase landbouw, samen met hun meest geavanceerde oogstmachines. "Volvo Penta ondersteunt onze visie van een rendabele landbouw", zegt Vishwa Somannavar. "We zijn zeer tevreden over de ondersteuning bij aftersales en onderdelen en kijken ernaar uit om onze winstgevende relatie in de toekomst voort te zetten."

 

SHAKTIMAN
Opgericht:
1997
Vestiging: Rajkot, Gujarat, India
Productreeks (geselecteerd): rotavator, rotokopeg, MB-ploeg, plantmachines, spuitmachines, oogstmachines, roterende mulcher, TMR-wagon en een zelfvarend platform.
Toegepaste Volvo Penta motor: Volvo Penta TAD 551 VE

Gerelateerd nieuws

Five Volvo Penta films on Stage V engines

Highlighting the benefits of the improvements in its Stage V engine range for off-road applications, Volvo Penta has launched a new film series. It shows how the company understands the specific customer needs, and then optimises the engine ...

Volvo Penta: Het hart dat altijd blijft kloppen

De motoren van Volvo Penta worden over de hele wereld in de landbouw gebruikt. In Australië gebruiken boeren de betrouwbare en zuinige motoren om de irrigatie te optimaliseren.

...

Getest op perfectie

Volvo Penta voert al sinds 2010 praktijktesten met motoren uit op een locatie voor betonproductie in het Zweedse Uppsala. De nieuwe Stage V D13 motor bespaart steenbrekerij Dalby Maskin 15 liter brandstof per uur terwijl de onderhoudsintervallen ...