Volvo Penta Stage V staat voor productiviteit, beschikbaarheid en lage TCO

De Volvo Penta EU Stage V-motoren voor offroad-toepassingen zijn specifiek ontwikkeld voor OEM's en eindgebruikers en leveren een optimale productiviteit, een uitstekende beschikbaarheid en lage totale eigendomskosten (TCO).

Volvo Penta Stage V staat voor productiviteit, beschikbaarheid en lage TCO

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Volvo Penta Stage V-reeks is er met name naar gestreefd om de motoren en het nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen naadloos te laten samenwerken.

De reactie van Volvo Penta op de introductie van Stage V, 's werelds zwaarste emissievoorschrift dat vanaf januari 2019 geldt voor Europa, is een geavanceerd nieuw gamma met motoren die eenvoudige installatie, bediening en onderhoud mogelijk maken en tegelijkertijd aan de strenge eisen voldoen.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Volvo Penta Stage V-reeks is er met name naar gestreefd om de motoren en het nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen naadloos te laten samenwerken. Naast andere voordelen wordt de passieve regeneratie zoveel mogelijk tijdens normaal bedrijf uitgevoerd. Daardoor is regeneratie bij stilstand niet meer nodig, wat ook weer ten goede komt aan de beschikbaarheid, productiviteit en winstgevendheid van klanten.

"In onze nieuwe Stage V-reeks werken de motor en het nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen in perfecte synergie en vormen ze een krachtige eenheid die voldoet aan de eisen van veel verschillende toepassingen, vooral wanneer de omstandigheden uitdagend zijn", zegt Giorgio Paris, hoofd Industrial Business Segment bij Volvo Penta.

Met name in de D5 en D8 heeft Volvo Penta de eisen voor koeling met ongeveer 20% verminderd, wat betekent dat een kleinere radiateur volstaat of dat het vermogen kan worden verhoogd, afhankelijk van de behoefte van de klant.

Tegelijkertijd is Volvo Penta erin geslaagd om het brandstofverbruik (in vergelijking met fase IV) over het hele bereik te verlagen, wat gunstig is voor de bedrijfsresultaten en het milieu.

"De praktijktest van onze nieuwe Stage V-motoren is zeer veelbelovend gebleken, met een besparing van brandstofverbruik tot 5%", zegt Paris. "Dit betekent dat Volvo Penta de CO2-voetafdruk kan verkleinen met ongeveer twee tankwagens per dag. Aangezien de gemiddelde levensduur van onze motoren 10.000-12.000 uur of meer is, zullen de besparingen in brandstofverbruik de kosten van de motor gedurende de hele levensduur dekken."

Nog een positieve bijdrage voor het bedrijf van klanten is het olieverversingsinterval, dat is verlengd van 500 naar 1.000 uur.  

De juiste keuze
Als het gaat om het kiezen van de beste oplossing, helpt Volvo Penta klanten graag bij het maken van de juiste keuze. De experts van Volvo Penta putten uit een brede ervaring en ondersteunen meer dan 300 klanten in verschillende toepassingen en segmenten en voldoen daarmee aan een verscheidenheid aan wensen en vereisten op basis van toepassing, installatie en markt. Voor klanten die in bijzonder stoffige omgevingen werken, zoals de mijnbouw, is er bijvoorbeeld een optie om zware kabelbomen te installeren.

"Onze Stage V-oplossingen zijn ontwikkeld om het leven voor klanten gemakkelijk te maken. Dat begint met het zorgen dat de klant de specificatie krijgt die is geoptimaliseerd voor hun individuele toepassing", zegt Paris.

bauma 2019
Op bauma 2019 die tussen 8 en 14 april 2019 plaatsvindt in de Messe in München, toont Volvo Penta het volledige assortiment, inclusief de nieuwe Volvo Penta Stage V D5, D8, D11, D13 en D16 motoren die zijn geoptimaliseerd voor gebruik door de klant. Deze motoren bieden een vermogen van 105 tot 585 kW (143-796 pk).

De Volvo Group demonstreert de volle breedte van zijn producten want naast Volvo Penta zijn ook de zusterbedrijven Volvo CE, Volvo Trucks en Volvo Financial Solutions vertegenwoordigd.

Download afbeelding met hoge resolutie>

Gerelateerd nieuws

Volvo withdraws from Conexpo over virus concerns

All business areas within the Volvo Group have jointly decided to not attend Conexpo-Con/Agg 2020 due to the outbreak and continuing concerns relating to the Coronavirus Covid-19.

...

Elektrische terminaltrekker met Volvo Penta aandrijving schittert op TOC Europe

Volvo Penta zet de volgende stap op weg naar elektrische aandrijvingen in 2021. Op de TOC Europe 2019, de toonaangevende vakbeurs voor haven- en terminaltechnologie, presenteert het bedrijf een emissievrije terminaltrekker met een elektrische ...

Volvo Penta levert Stage V vermogen voor mobiele vergruizers van Metso

OEM Metso levert apparatuur voor betonproductie. Het bedrijf ging in 2016 een partnerschap aan met Volvo Penta vanwege de toenemende vraag van klanten naar zuinige motoren. Nu is het bedrijf van plan om de Volvo Penta Stage V oplossingen te ...