Volvo Penta levert Stage V vermogen voor mobiele vergruizers van Metso

OEM Metso levert apparatuur voor betonproductie. Het bedrijf ging in 2016 een partnerschap aan met Volvo Penta vanwege de toenemende vraag van klanten naar zuinige motoren. Nu is het bedrijf van plan om de Volvo Penta Stage V oplossingen te installeren als een optie voor de mobiele vergruizers.

1860x1050-Metso-Lokotrack

De wereldwijde leverancier OEM Metso heeft Volvo Penta Stage V motoren besteld. Deze moeten gaan zorgen voor een lager brandstofverbruik van een reeks Lokotrack® mobiele vergruizers, de toonaangevende oplossing voor mobiel breken en zeven.

Volvo Penta gaat in 2019 een mix van Stage V D11 en D13 offroadmotoren en D16 gensetmotoren leveren zodat Metso voor het einde van het jaar met de productie kan beginnen.

Metso begon in 2016 met het gebruik van Volvo Penta motoren vanwege de toegenomen vraag onder Scandinavische klanten die al Volvo-apparatuur gebruikten. De afgelopen drie jaar heeft Volvo Penta de OEM voorzien van D13 en D16 motoren (Stage II en Stage IIIA).

"We hebben tot dusver goede reacties ontvangen van onze klanten over de prestaties van de Volvo Penta motoren en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe Stage V motoren ons net zo goed van dienst zullen zijn", zegt Kimmo Anttila, vice-president van mobiele oplossingen bij Metso.

Geoptimaliseerde brandstofefficiëntie
De nieuwe Stage V offroadmotoren van Volvo Penta leveren een brandstofbesparing tot 5% (in vergelijking met Stage IV). De motor en het uitlaatgasnabehandelingssysteem functioneren in perfecte synergie en vormen daardoor een krachtige eenheid die voldoet aan de eisen voor veel verschillende toepassingen, vooral bij zware omstandigheden.

De D16 is de eerste Stage V motor van Volvo Penta voor mobiele gensets en is uitgebracht in maart 2019. De D16 is een compacte motor die weinig onderhoud vraagt. De motor levert een brandstofbesparing op van ongeveer 3% (vergeleken met Stage IIIA), wat gunstiger totale eigendomskosten geeft.

Voortdurende samenwerking
Voor Kimmo Anttila gaan de voordelen van het werken met Volvo Penta verder dan alleen de motorprestaties.

"Een van de belangrijkste redenen waarom we voor Volvo Penta kozen, is omdat het een fantastische partner is in de samenwerking. We hebben direct contact met de fabrieken, iets waar we veel waardering voor hebben. En de motoren hebben een goede naam, wat de klanttevredenheid verbetert. Ik zie onze samenwerking nog wel vele jaren doorgaan", besluit hij.

Metso is een wereldwijd toonaangevende leverancier van apparatuur en diensten voor de duurzame verwerking van natuurlijke hulpbronnen in de mijnbouw-, aggregaat-, recycling- en procesindustrie. Met unieke kennis en innovatieve oplossingen helpt het bedrijf klanten om hun operationele efficiëntie te verbeteren, risico's te verminderen en de winstgevendheid te vergroten. Metso heeft ruim 13.000 werknemers in dienst in meer dan 50 landen.

Download afbeelding met hoge resolutie>

Ann Parmar
PR & Communication Industrial
Volvo Penta
Tel: int. +46 (0) 31 32 207 69
E-mail: ann.parmar@volvo.com

Gerelateerd nieuws

Volvo withdraws from Conexpo over virus concerns

All business areas within the Volvo Group have jointly decided to not attend Conexpo-Con/Agg 2020 due to the outbreak and continuing concerns relating to the Coronavirus Covid-19.

...

Elektrische terminaltrekker met Volvo Penta aandrijving schittert op TOC Europe

Volvo Penta zet de volgende stap op weg naar elektrische aandrijvingen in 2021. Op de TOC Europe 2019, de toonaangevende vakbeurs voor haven- en terminaltechnologie, presenteert het bedrijf een emissievrije terminaltrekker met een elektrische ...

bauma 2019: De Volvo Penta Stage V oplossing geeft een brandstofbesparing tot 5%

De praktijktesten met de Stage V motoren van Volvo Penta waren zeer veelbelovend, met een besparing in brandstofverbruik tot 5%*. Hierdoor daalt niet alleen de CO2 -uitstoot, maar zijn ook de totale eigendomskosten lager. Daarmee kunnen ...