bauma 2019: De Volvo Penta Stage V oplossing geeft een brandstofbesparing tot 5%

De praktijktesten met de Stage V motoren van Volvo Penta waren zeer veelbelovend, met een besparing in brandstofverbruik tot 5%*. Hierdoor daalt niet alleen de CO2 -uitstoot, maar zijn ook de totale eigendomskosten lager. Daarmee kunnen we opnieuw een stap zetten naar een succesvolle, duurzame onderneming.

1860x1050-StageV-bauma2019

Het brandstofverbruik is slechts een van de redenen waarom de Stage V producten van Volvo Penta aantrekkelijk zijn voor klanten. De reeks biedt vermogens van 105 tot 585 kW (143-796 pk), waardoor klanten kunnen voldoen aan de eisen van zelfs de zwaarste toepassingen. Elke motor is specifiek ontworpen voor het leveren van optimale productiviteit, uptime en totale eigendomskosten, en is ontwikkeld om het installeren, de bediening en het onderhoud te vergemakkelijken.

"We willen onze klanten graag laten zien dat Volvo Penta koploper blijft op het gebied van innovatie voor motoren en aandrijfsystemen, met EU Stage V als meest recente toevoeging", zegt Johan Inden, President voor de regio Europa bij Volvo Penta. "We kunnen nu al zien dat onze klanten dit beseffen. De afgelopen drie jaar is de jaarlijkse omzet van het segment Volvo Penta Industrial met gemiddeld 33% toegenomen."

Geoptimaliseerd voor gebruik
De Volvo Penta Stage V reeks levert een verbeterde productiviteit doordat de motor en het systeem voor uitlaatgasnabehandeling naadloos op elkaar inspelen. Naast andere voordelen wordt de passieve regeneratie zoveel mogelijk tijdens normaal bedrijf uitgevoerd. Daardoor is regeneratie bij stilstand niet meer nodig. De inzetbaarheid is ook verhoogd door de verbeterde service-intervallen voor olieverversen, die zijn verdubbeld van 500 naar 1.000 uur. Bovendien zorgt Volvo Penta voor optimaal installatiegemak dankzij de gemeenschappelijke voorzieningen van de verschillende emissieniveaus.

"Met onze Stage V oplossingen willen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken", zegt Inden. "Onze deskundigen hebben tientallen jaren ervaring en ondersteunen meer dan 300 klanten in verschillende toepassingen en segmenten. Dit zorgt ervoor dat elke klant de oplossing krijgt die is geoptimaliseerd voor hun specifieke toepassing."

Naast de off-road versie heeft Volvo Penta onlangs de eerste Stage V D16 motor uitgebracht voor mobiele gensets. De D16 is een compacte motor met geringe onderhoudsvereisten. De motor levert een brandstofbesparing van zo´n 3% op (vergeleken met Stage IIIa), wat gunstiger totale eigendomskosten geeft.

Op weg naar elektromobiliteit
Volvo Penta ontwikkelt oplossingen op diesel, maar maakt ook gebruik van de kracht van de Volvo Group om innovatieve technologie te leveren voor toepassingen op het land en op zee.

Volvo Penta tekende onlangs een eerste overeenkomst met de industriële OEM Rosenbauer voor het ontwerpen en leveren van een elektrische aandrijflijn. Deze toonaangevende fabrikant van brandweervoertuigen maakt al gebruik van Volvo Penta dieselmotoren voor Stage IV/Tier 4 Final en Euro VI. Volvo Penta gaat een compleet systeem leveren voor Rosenbauer en werkt aan de ontwikkeling van een elektrische aandrijflijn voor de eerste elektrische brandweerauto die in 2021 zal worden geïntroduceerd.

"Dit is voor Rosenbauer en voor ons een win-winsituatie", voegt Inden eraan toe. "Dit strategische partnerschap geeft ons een geweldige kans om ons ultramoderne elektromobiliteitsplatform te ontwikkelen en te presenteren, en Rosenbauer kan profiteren van een op maat gemaakte, beproefde oplossing van de Volvo Group."

bauma 2019
Volvo Penta presenteert een krachtige line-up op de bauma 2019 (stand 203 in hal C6). Onder het thema 'Optimized for Tomorrow' presenteert Volvo Penta het complete aanbod met Stage V off-road motoren (D5, D8, D11, D13 en D16), naast het innovatieve nabehandelingssysteem en de elektrische aandrijflijn.

Volvo Penta wordt vergezeld door de zusterbedrijven Volvo CE, Volvo Trucks en Volvo Financial Services, wat de breedte van de Volvo Group aangeeft.

*vergeleken met Stage IV

Download afbeelding met hoge resolutie>

Ann Parmar
PR & Communication Industrial
Volvo Penta
Tel: int +46 (0) 31 32 207 69
E-mail: ann [dot] parmar [at] volvo [dot] com

Gerelateerd nieuws

Volvo withdraws from Conexpo over virus concerns

All business areas within the Volvo Group have jointly decided to not attend Conexpo-Con/Agg 2020 due to the outbreak and continuing concerns relating to the Coronavirus Covid-19.

...

Elektrische terminaltrekker met Volvo Penta aandrijving schittert op TOC Europe

Volvo Penta zet de volgende stap op weg naar elektrische aandrijvingen in 2021. Op de TOC Europe 2019, de toonaangevende vakbeurs voor haven- en terminaltechnologie, presenteert het bedrijf een emissievrije terminaltrekker met een elektrische ...

Volvo Penta levert Stage V vermogen voor mobiele vergruizers van Metso

OEM Metso levert apparatuur voor betonproductie. Het bedrijf ging in 2016 een partnerschap aan met Volvo Penta vanwege de toenemende vraag van klanten naar zuinige motoren. Nu is het bedrijf van plan om de Volvo Penta Stage V oplossingen te ...