De perfecte combinatie voor ‘Super Gloria’

De tweede aflevering van Volvo Penta’s ’Mighty Jobs’ gaat over de ’Super Gloria’ van Kalmar, een van ’s werelds grootste, industriële reachstackers. Aangedreven door een Volvo Penta D11 motor, is dit de parel vande zeer succesvolle Gloria-reeks van Kalmar voor het vervoeren van omvangrijke onderdelen van windturbines, tot wel 260 ton, in het noorden van Spanje.
De perfecte combinatie voor ‘Super Gloria’

De omvang en het gewicht van de windturbines vragen om een goed samenspel bij het vervoer.

Van operators zoals Antonio Penafiel vraagt het werken met de Super Gloria om nauwlettende precisie en coördinatie.

De DRG1000-92-ZXS, met de bijnaam Kalmar ’Super Gloria’, is een wereldrecordhouder. Na het bereiken van de mijlpaal van 130 ton in 2015 werd deze machtige machine ingezet in havens en op industriële locaties door heel Europa.

Kalmar en Volvo Penta werkten nauw samen bij het configureren van een motor die specifiek werd afgestemd op de eisen van Gloria. Je zou denken dat een reachstacker van deze omvang een enorme motor nodig heeft. In feite vraagt het alleen om de perfecte balans van pk's en koppel. Met de compacte Volvo Penta D11 motor kan het brandstofverbruik uiterst laag worden gehouden, zelfs bij de zwaarste hefopdrachten.

Kalmar koos onlangs voor Volvo Penta als leverancier van de nieuwe Stage V-oplossingen voor een reeks machines in Europa. De Stage V-oplossingen worden geïnstalleerd in nieuwe modellen van de bestaande mobiele apparatuur van Kalmar, waaronder reachstackers, handlers voor lege containers, vorkheftrucks en terminal tractors.

Als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van zware apparatuur is Kalmar al ruim dertig jaar een van Volvo Penta’s grootste off-road industriële OEM-klanten. Ze kochten dieselmotoren voor de fabrieken in Europa, de VS en China.

Het Spaanse logistieke bedrijf Tadarsa bezit twee Super Gloria-reachstackers, die worden gebruikt voor het transporteren van grote onderdelen van windturbines, die soms wel 260 ton wegen.

 

Bekijk de tweede aflevering van ‘Mighty Jobs’ op YouTube.

Lees meer over onze off-roadtoepassingen >

Gerelateerd nieuws

Five Volvo Penta films on Stage V engines

Highlighting the benefits of the improvements in its Stage V engine range for off-road applications, Volvo Penta has launched a new film series. It shows how the company understands the specific customer needs, and then optimises the engine ...

De Volvo Penta motor is uitstekend geschikt voor de zware omstandigheden bij het oogsten in India

"Het is hier heet en stoffig, en we vervoeren zeer zware vrachten. Dit is seizoensgebonden werk, dus we hebben een motor nodig die onder extreme omstandigheden snel en intensief presteert." Machine-operator Kishor Nagese zit achter het ...

Volvo Penta: Het hart dat altijd blijft kloppen

De motoren van Volvo Penta worden over de hele wereld in de landbouw gebruikt. In Australië gebruiken boeren de betrouwbare en zuinige motoren om de irrigatie te optimaliseren.

...