De vorst op afstand houden

Omdat winters in Turkije streng kunnen zijn, ontwikkelde het pas opgerichte Turkse bedrijf Gener een apparaat dat gewassen beschermt tegen de vorst. De FrostGuard V1 wordt aangedreven door een compacte 5-litermotor van Volvo Penta.
1860x1050-story-gener

Boven de boomgaard is een kolom van 10,5 meter te zin met een propeller van koolstofvezel, die 360° roteert en relatief warmere lucht omlaag drukt en daarmee de vorst wegsmelt. Eén enkele machine beslaat een gebied van 60.000 m2! Citrusvruchten, appels en ander fruit kunnen de hele winter door worden geteeld, zelfs wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt.

Waarom Volvo Penta?

“We wilden dat onze potentiële klanten meteen een goede indruk krijgen van ons product aangezien we erg nieuw in de branche zijn. Dus de keuze voor een beproefd motormerk was erg belangrijk, vandaar dat we hebben gekozen voor Volvo Penta,” zegt Abdullah Ongen, een van de eigenaren van Gener.

De motor is een Volvo Penta TAD541VE, een compacte 5-litermotor die maximaal vermogen en koppel levert bij lage toeren. Het common-rail inspuitsysteem levert een uitstekende brandstofefficiency, en door eenvoudige installatie en onderhoud heeft de motor lage eigendomskosten.