Heiwerkzaamheden met een geringe impact

PTC is een Franse fabrikant van hydraulische aggregaten en heimachines. Ze staan bekend onder de naam Vibrodrivers en maken gebruik van verticale trilhamers. Ze worden gebruikt om palen te heien op bouwlocaties, zowel aan land als op zee.
1860x1050-story-ptc

Bij het vernieuwen van hun aggregaatreeks om te voldoen aan de nieuwe emissiebepalingen zochten ze geschikte dieselmotoren voor de Stage IV en Stage III emissieniveaus, en ze kozen ervoor om met Volvo Penta in zee te gaan.

"We vinden het mooi dat Volvo Penta snel op zoek gaat naar de beste oplossing voor strenge emissienormen," zegt Mathieu Jehanno, technisch manager bij PTC. "Dit is gunstig voor onze toonaangevende positie op de markt. Hun technologische expertise past goed bij de onze."

PTC slaagde erin de installatietijd te verkorten, dankzij het geïntegreerde ontwerp en bedradingselementen van de motoren van Volvo Penta. Ook werd de impact op het milieu verminderd.

"Andere belangrijke factoren voor ons waren het wereldwijde aftermarketnetwerk, gunstige kosten voor nabehandelingstechnologie, levertijden en eenvoud van de integratie," zegt Jehanno.