De ultieme houtversnipperaar van vermogen voorzien

De Duitse OEM Albach vervaardigt een houtversnipperaar die zowel met gemak door bossen manoeuvreert als 70 km/u op de autoweg haalt. De machine maakt op revolutionaire wijze gebruik van de apparatuur en daarmee is Albach koploper op de markt. Het resultaat van de samenwerking tussen Albach en Volvo Penta is het laatste model Diamant 2000.
1860x1050-story-diamant

Een houtversnipperaar? Het is een machine die hele bomen vastgrijpt, de stammen schoonstript, alle takken en overtolligheden eraf hakt en ze omvormt tot materiaal voor het opwekken van stroom. Dit is een proces dat veel vermogen vergt en een motor vraagt die ware topprestaties levert. Toch moet de motor compact en veelzijdig zijn en niet alleen de intensieve versnipperaar aandrijven maar ook hulpfuncties bieden en geschikt zijn voor vervoer over de weg.

Volvo Penta voorziet de Diamant 2000 van 16-liter lijnmotoren, met een superieure vermogen-/afmetingsverhouding in vergelijking met de 19-liter V8-motor die eerder werd toegepast. De motoren van Volvo Penta bieden tal van voordelen:

• Verhoogd vermogen voor versnipperen met 15%
• Verminderd brandstofverbruik met 20%
• Voldoet aan de emissienormen Stage IV/Tier 4 Final
• Proefdraaien met 1000 uur probleemloze werking
• Eén contactpersoon voor ondersteuning en advies

"Albach heeft er alles aan gedaan om het brandstofverbruik van dit model te minimaliseren en de productiviteit te maximaliseren,” zegt Miron Thoms bij Volvo Penta. “We zijn er trots op te kunnen bijdragen aan een dergelijk efficiënte en innovatieve machine."