Duurzaamheid realiseren

Duurzaamheid realiseren

Werken aan een betere toekomst

Duurzaamheid kan worden gedefinieerd als voldoen aan de eisen van het heden, zonder dat dit ten koste gaat van de mogelijkheid om aan de eisen van toekomstige generaties te voldoen. Bedrijven die dit niet integreren in hun processen, sterven uit. Het is niet langer een pluspunt. Het is een voorwaarde voor succes. Bij Volvo Penta geloven we in het werken aan duurzame oplossingen van morgen, door continu onze producten te verbeteren. Onze inzet op milieugerichte, sociale en economische duurzaamheid is gericht op betere prestaties en op het vormgeven van een betere toekomst.

Onze visie

Onze visie

Wereldwijd toonaangevend worden in het leveren van duurzame vermogensoplossingen

Leiderschap op milieugebied

Bij Volvo Penta streven we ernaar om motorprestaties en milieuvriendelijkheid samen te laten gaan. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten is reductie van uitstoot en brandstofverbruik steeds topprioriteit, naast het zoeken naar innovaties op het gebied van veiligheidsgerelateerde ongevallen. Onze betrokkenheid gaat echter verder dan onze producten en services.

We kijken constant nauwgezet naar de impact van ons bedrijf op de gehele waardeketen: vanuit economisch en sociaal opzicht en vanuit de milieuproblematiek. We houden de voetafdruk van onze leveranciers en dealers nauwlettend in de gaten, waarbij we ervoor zorgen dat ze voldoen aan dezelfde hoge eisen. Doordat we deze denkwijze volledig omarmen, kunnen we concurrerend blijven en onze klanten voorzien van de allernieuwste technologie. Terwijl we tegelijkertijd op weg zijn naar een duurzame toekomst.

De ogen gericht op de toekomst

De ogen gericht op de toekomst

Naarmate dieselmotoren zich ontwikkelen, dalen de emissieniveaus. In de EU, VS en Japan is de uitstoot de afgelopen 20 jaar met 75% tot 95% verminderd. Omdat de eisen steeds breder worden toegepast, lopen andere landen niet ver achter. Bij Volvo Penta verwelkomen we strengere wetgeving. Voldoen aan de huidige emissieregels en wetgeving is noodzakelijk, maar met onze continue inzet op nieuwe technologieën en met onze vermaarde innovaties streven we ernaar een stap voor te blijven: voorbereid op de eisen van de toekomst.

Alternatieve brandstof

Alternatieve brandstofoplossingen

In onze voortdurende inspanning om de impact op het milieu te verminderen heeft Volvo Penta het gebruik van HVO (hydro-treated vegetable oil) goedgekeurd. Dit kan zowel puur als gemengd met conventionele diesel worden toegepast in al onze dieselmotoren. HVO is een herwinbare paraffinebrandstof die ook wel wordt aangeduid als “synthetische diesel” en die wordt geproduceerd uit verschillende plantaardige en dierlijke grondstoffen. Er is een reductie tot wel 90% van de CO2-uitstoot mogelijk, afhankelijk van de grondstof die wordt gebruikt bij de productie van HVO. 

Gecertificeerde productievestigingen

Gecertificeerde productievestigingen

De milieueisen voor de productievestigingen van de Volvo Group worden overal bij Volvo Penta opgevolgd. We kijken naar elk onderdeel van ons proces en voeren de noodzakelijke veranderingen door om onze impact te verlagen. Met bijvoorbeeld een andere energiebron voor verwarming en elektriciteit kunnen we de impact op het klimaat door onze fabrieken aanzienlijk verminderen.

Tegenwoordig voldoen enkele van onze fabrieken en gebouwen aan de allerstrengste interne normen. Ze stoten nagenoeg geen CO2 uit bij hun activiteiten. Onze productiefaciliteit in Vara is een van de eerste ISO 14001 gecertificeerde fabrieken in Zweden. Momenteel zijn al onze bedrijven ISO 14001 gecertificeerd, en onze fabriek in Lexington (de VS) is ook ISO 18001 gecertificeerd.

Dealer locator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator