Onze kernwaarden

Onze kernwaarden

Kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu

Kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu vormen de kernwaarden van Volvo Penta. We delen deze inzet met het gehele merk Volvo, en deze waarden vormen de kern van wat we doen. Samen vertegenwoordigen ze integrale elementen voor onze organisatie, onze producten en de manier waarop we werken. De kernwaarden van Volvo Penta stimuleren de ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook de manier waarop we onze klanten en in bredere zin de samenleving om ons heen van dienst zijn.

Onze klanten voorzien van de beste producten kan nooit voldoende zijn. Het ontwikkelen van oplossingen op basis van kwaliteit in elk aspect, veiligheid voor de gebruiker en zorg voor ons milieu is net zo belangrijk. Oplossingen waarvan onze gehele samenleving profiteert, gericht op een betere toekomst.

Peter Hertinge, Senior Vice President, Volvo Penta

Kwaliteit van Volvo Penta

Kwaliteit

Kwaliteit weerspiegelt onze belofte om betrouwbare producten en diensten te leveren. Onze inzet op kwaliteit gaat verder dan industrieel vakmanschap en technische vaardigheden. Daarom werken we continu aan het ontwikkelen van ons gehele aanbod: waarde toevoegen voor onze klanten. Door het voortdurend verbeteren van onze processen, producten en services op basis van de eisen van onze klanten kunnen we uitblinken in kwaliteit. In alle aspecten van ons bedrijf, van productontwikkeling en fabricage tot het bieden van klantondersteuning ligt de focus op de eisen en verwachtingen van onze klanten.

Volvo Penta veiligheid

Veiligheid

Veiligheid is historisch een geïntegreerd onderdeel van alle producten, processen en services van Volvo. We zorgen ervoor dat onze producten voldoen aan de hoogst mogelijke functionele en operationele normen ongeacht de omgeving waarin ze worden ingezet. En dat betekent veiligheid op land en op zee. Voor de meeste motortoepassingen van Volvo Penta hangt het concept van veiligheid samen met duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Dit vertaalt zich in motoren die nooit storingen vertonen bij het varen op zee of midden in een belangrijke opdracht. En het betekent betrouwbaar startvermogen in een stand-by generator in een noodsituatie. Andere belangrijke kwesties zijn onze ontwerpoverwegingen waarbij het om het beschermen van de gebruiker gaat. In elk detail, in elk onderdeel van wat we zijn en wat we doen, staat de veiligheid van onze producten en onze klanten voorop. 

Zorg voor het milieu

Zorg voor het milieu

In ons streven naar duurzaamheid zetten we ons in om de gevolgen voor het milieu van onze oplossingen te verminderen. Dit doen we met proactieve milieuprogramma's voor het gehele bedrijf, van productontwikkeling en productie tot aan de verkoop- en onderhoudsafdelingen. Brandstofefficiëntie en reductie van emissies spelen een essentiële rol bij de implementatie van geavanceerde technologie. Bovendien zijn alle functies en al onze productiefaciliteiten gecertificeerd voor ISO 14001. Door onze inzet zijn er aanzienlijke reducties gerealiseerd in het gebruik van grondstoffen, worden veel minder chemicaliën gebruikt, zijn de emissies in de lucht en water gedaald en hebben we het afval teruggedrongen.

Lees meer over hoe Volvo Penta werkt aan duurzaamheid
Dealer locator

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een lokale dealer

Dealerlocator