Volvo Penta stelt 2021 als deadline voor introductie van elektromotor

Volvo Penta wil de drijvende kracht worden achter duurzame vermogensoplossingen en zet vol in op hybride en volledig elektrische aandrijvingen. Het bedrijf wil zowel voor het maritieme als het industriële segment in 2021 elektrische oplossingen bieden.
Volvo Penta stelt 2021 als deadline voor introductie van elektromotor

Volvo Penta heeft een duidelijke intentieverklaring afgegeven met het nieuws dat het bedrijf per 2021 volledig elektrische aandrijvingen wil leveren voor zowel het marine als het industrie segment.

Dit nieuws is een vervolg op het succes van de hybride en volledig elektrische technologie van de Volvo Group. De elektrische oplossingen van Volvo Penta passen bij de belofte van het bedrijf om klanten voor de lange termijn de nieuwste en meest geschikte krachtbron te bieden voor hun appplicatie.

“Volvo Penta omarmt de transitie naar elektrische oplossingen. Wij willen koploper zijn en aantrekkelijke producten leveren aan onze zakelijke klanten die gebruikmaken van deze nieuwe technologie”, zegt Björn Ingemanson, president van Volvo Penta. “Onze benadering is dat we volledige systemen leveren aan onze klanten om ze te helpen bij de transitie naar de nieuwe technologie. Dit gebeurt per toepassing, omdat het overschakelen naar elektrische producten voor elk klantsegment weer anders is.

Dit is het begin van een langdurige transitie”, voegt hij eraan toe. “Aandrijfsystemen op diesel en benzine zullen nog vele jaren de meest geschikte krachtbron blijven voor veel toepassingen.”

Tijd om over te stappen
“Volvo Penta is al een aantal jaar op weg naar elektrificatie”, zegt Johan Inden, Chief Technology Officer. “We hebben die tijd besteed aan het opbouwen van kennis en ervaring en aan het ontwikkelen van technologieën die nodig zijn voor het traject naar duurzame vermogensoplossingen. De uitkomst van de huidige, geavanceerde technische projecten   geven ons het vertrouwen dat we op de juiste technologische weg zitten om klanten een aantrekkelijk bedrijfsmodel te kunnen bieden voor elektrificatie.”

Onderdeel van deze verhoogde inzet is een reorganisatie binnen  Volvo Penta. De omschakeling wordt ook versneld dankzij een ambitieuze verhoging van de investeringen in het elektrificatieprogramma. Daarnaast is op de Zweedse hoofdvestiging een laboratorium opgezet voor het ontwikkelen en testen van elektromobiliteit.

Volvo Penta is een Tier 1-partner van een groot aantal toonaangevende fabrikanten in de maritieme en industriële sector, en bevindt zich daarmee in een unieke positie om de bewezen elektrische platforms van de Volvo Group verder te ontwikkelen. Met deze technische kennis en een grondig inzicht in de toepassingen helpt Volvo Penta fabrikanten om geavanceerde, robuuste en succesvolle producten te ontwikkelen en daarbij het meest geschikte energietechnologieplatform in te zetten.

Er wordt voorlopig nog geen informatie bekendgemaakt over de vermogens en de toepassingen van de eerste elektrische systemen. Wel heeft Volvo Penta aangekondigd dat er meteen zowel hybride als geheel elektrische oplossingen zullen worden uitgebracht. Volvo Penta is al bezig met praktijktesten van de eerste prototypen. En typegoedkeuring, van het systeem, zit in de pijplijn.

Grondig inzicht in de toepassing
Volvo Penta kan klanten een geëlektrificeerde oplossing bieden met de meest geschikte krachtbron op basis van hun behoeften en toepassingsspecificaties.“We hebben een grondig inzicht in vermogenssystemen voor tal van toepassingen. Daardoor kunnen we klanten helpen bij de transitie naar duurzame vermogensoplossingen in de komende maanden en jaren”, besluit Inden. “Deze oplossingen zijn niet alleen duurzamer, ze zullen ook krachtige prestaties leveren. In elk opzicht een win-winsituatie voor klanten en het milieu.”

Neem voor meer informatie contact op met:

Ann Parmar
PR & Communication Industrial
Volvo Penta
Tel.: int +46 (0) 31 32 207 69
E-mail: ann [dot] parmar [at] volvo [dot] com

Jennifer Humphrey
PR & Communication Marine
Volvo Penta
Tel.: int +46 (0) 31 323 3055
E-mail: jennifer [dot] humphrey [at] volvo [dot] com